GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Climent De Peralta

Pueblo

Sant Climent  i Santa Susana De Peralta

Municipio

Forallac / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

98

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Unió, 3

Código postal

17111

Teléfono

972 64 55 22

Fax

972 64 55 24

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Climent  i Santa Susana De Peralta

Web de Interés

Esglesia de Santa Susana de Peralta

E-mail municipio

Contacte
 

Sant Climent poble per Horizonts inesperats

Sant Climent de Peralta i Santa Susanna de Peralta són dos pobles situats a les petites valls que conformen els darrers contraforts septentrionals de les Gavarres. La divisió entre els quals és força imprecisa. En general les terres i les masies a tramuntana de la carretera de Palamós a Girona pertanyen a Santa Susanna, i les de migdia, a Sant Climent.

 

 Les ruïnes del castell de Peralta s'alcen sobre un pujol rocós poc enlairat. La seva resta més notable és la torre mestra, de planta rectangular, conservada en una alçària d'uns 12 m. Es troba en mal estat de conservació, esberlada i en perill d'enderrocament. Data probablement del segle XI o XII.

Santa Susana

 L'església de Santa Susanna de Peralta És d'una nau amb absis semicircular, molt reformada durant els segles XVII i XVIII. L'absis és ornamentat amb lesenes i pertany als tipus del segle XI. A tramuntana hi ha una torre campanar adossada, de planta quadrada, inacabada, coronada per una espadanya. L'església ha estat restaurada recentment.
 

Antic monestir

 


Les ruïnes de l'església del monestir benedictí de Sant Climent de Peralta són conegudes amb el nom d'Església Vella del Mas Vidal: és una església pre-romànica d'una nau, transsepte i absis trapezial. A l'intradós de la finestra del creuer es veuen restes de pintures murals.

 

Parroquial de Sant ClimentLa parròquia actual de Sant Climent de Peralta és uns 2 km a tramuntana de l'antiga, més a prop de la majoria de masos del terme. L'església, barroca, va ser començada el 1737 i acabada el 1751, com diu una inscripció del frontispici. És d'una nau amb capelles laterals i un terrabastall superior. Sobre l'angle NW del temple s'aixeca un campanar de planta quadrada. Es cobreix amb voltes d'arestes.

Al terme dtrobem molt interessants exemplars de masies dels segles XVI-XVIII. Un bon nombre han estat arranjades per a segona residència.

Sant Climent celebra conjuntament amb Santa Susanna de Peralta la festa major, els dies 25-27 d'agost.(ftes y fotos ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua