GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Cebria De Lledo

Pueblo

Sant Cebrià de Lledó

Municipio

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

7

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Font, 1

Código postal

17118

Teléfono

972 640 573

Fax

972 640 573

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Cebria De Lledo o Els Metges

Web de Interés

Sant Cebria De Lledo

E-mail municipio

cruilles@ddgi.cat
 

El poble de Sant Cebrià de Lledó al mig del massís de les Gavarres és format per un escampall de masies entre el puig d'Arques i Santa Pellaia.

El lloc és conegut popularment com els Metges, pel fet que aquests sants (Cosme i Damià) eren venerats a l'església parroquial i per l'aplec que s'hi celebraEl temple té un absis poligonal i una torre campanar barrocs. La nau, però, és romànica, del segle XI, coberta amb volta de cano.

Foto de Les Gavarres

El poble de Sant Cebrià de Lledó al mig del massís de les GavarresHi ha una extensa necròpoli de sepultures de lloses, medieval, coneguda com el Cementiri dels Jueus.

Altres masos de famílies originàries del lloc que encara hi podem trobar són el Mas Aldrich del Mas (actualment conegut per Can Cassà), el Mas Barceló, el Mas Castelló i el Mas Costa. A prop de les runes del Mas Noguer (que va pertànyer a la casa de Mont, essent la masia encara actualment localitzada de la que es tenen dades més antigues) hi havia un molí de vent.

Fa alguns anys la superfície de bosc era menys extensa i hi havien més conreus, bàsicament de cereals, vinya i avellanes.

L'aplec dels Metges del 27 de setembre s'anomenava també de la Concòrdia perquè, en ser partioner entre la comarca de la Selva i la de l'Empordà, s'hi ballava la sardana amb els dos estils, selvatà i empordanès.(ftes y fotos ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua