GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Bernabe De Les Tenes

Pueblo

Sant Bernabe de Les Tenes

Municipio

Ripoll / Comarcas: Ripollès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

21

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Ajuntament, 3

Código postal

17500

Teléfono

972 71 41 42

Fax

972 70 36 16

Oficina Turismo

972 70 23 51

Web Oficial

Sant Bernabe De Les Tenes

Web de Interés

Ripoll

E-mail municipio

otripoll@ddgi.es
 

L'antiga parròquia rural de Sant Bernabé de les Tenes és a la dreta de la riera de Vallfogona, a uns 5 km de Ripoll, prop de la carretera de Vallfogona.

L'església ja existia al segle X com a filial del monestir, però l'edifici actual, sobre el solar de l'antic, fou aixecat al segle XVIII; és rectangular, amb un petit campanar al costat de la façana i un atri o petita dependència annexa restaurada modernament.

Esta en la ruta El Meridià Verd en el sender PR-C 59-1, senyalitzat amb marques blanques i grogues. El seu traçat coincideix en gran part amb l'antic Camí Ral que anava de Riudaura a Ripoll, passant per Vallfogona de Ripollès. Els punts són:

Passeig pel terme per Blas´09

 

El Camí Ral passa per sota de l'ermita de Sant Bernabé creua la carretera que va a Llaés, i continua pel mig de les feixes, fins als Estudis de Sant Bernabé6518 m - El Camí Ral passa per sota de l'ermita de Sant Bernabé creua la carretera que va a Llaés, i continua pel mig de les feixes, fins als Estudis de Sant Bernabé

6838 m - Davant la caseta dels mestres dels Estudis de Sant Bernabé, anirem a la dreta, cap a la carretera N-260 (ftes y fotos ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua