GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Sant Aniol De Finestres

Pueblo

Sant Aniol de Finestres

Municipio

Sant Aniol de Finestres / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

319

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major s/n

Código postal

17154

Teléfono

972 443 004

Fax

972 443 145

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Aniol De Finestres

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Sant Aniol De Finestres

E-mail municipio

staniol@ddgi.cat
 

Situat en ple Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb un terreny accidentat per la serra de Finestres i la de Medes, a la dreta de la riera de Llémena.

MapaA ponent trobem la serra de les Medes (884 m), on hi ha el volcà de Puig Rodó, que separa la vall de Llémena de la vall d'Hostoles, per la carena de la qual passa el límit municipal entre Sant Aniol de Finestres i les Planes d'Hostoles. Al nord-oest, el serrat de Sant Jordi, on hi ha el volcà i el coll de Fontpobra, el volcà de Can Tià i el coll de Can Barrau; per la serra del Grau, a la serra de Finestres, passa el límit amb el municipi de Santa Pau. Al nord-est el límit termenal amb Mieres coincideix en un bon tros amb el camí antic de Santa Pau a Finestres, fins al collet de Pedres Picades, i, més al sud, el límit oriental amb Sant Martí de Llémena passa per la serra de l'Abaumet fins a trobar la riera que baixa de Granollers de Rocacorba.

L'any 906 apareix la seva referència més antiga, la qual nomena el castell de Finestres; i l'any 947 quan es va fer la consagració de l'església de Santa Maria en dita fortalesa. Encara es poden observar algunes restes de l'edificació.

El poble de Sant Aniol de Finestres, cap del municipi, és centrat per l'antiga església parroquial de Sant Aniol, esmentada el 922. L'església és d'origen romànic, encara que ha estat molt modificada. De romànic conserva l'absis, sobrealçat amb construccions posteriors. La torre campanar és espitllerada.

Sant Aniol por Desdibuix-MiquelLlocs d´interès:

Jaciment del Roc de la Melca. Epipaleolític i poblat indígena.
Poblat de la Palomera o del Puig del Moro. Poblat indígena.
Església parroquial de Sant Aniol datada l'any 992.
Església de Sant Miquel de Bustins. Romànica.
Ermita de Sant Roc
Santuari d'Elena. Romànic.
Església Sant Joan de Medes. Romànic.
Església de Sant Esteve de Llémena. Barroca
Santa Maria de Finestres, consagrada el 947.

L'economia és agrícola, amb cultius de secà principalment i una petita extensió de regadiu per a hortalisses.

El municipi inclou, a part la seva capital, Sant Aniol de Finestres, els pobles de Sant Esteve de Llémena, la Barroca, les Medes i els santuaris o esglésies de Finestres (antic poble i monestir), de Bustins, d'Elena i de Bell-lloc de Llémena. (ftes y fotos ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua