GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Santa Llogaia D´Alguema

Pueblo

Santa Llogaia d'Àlguema

Municipio

Santa Llogaia d'Àlguema / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

317

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Escoles, 7

Código postal

17771

Teléfono

972 672 931

Fax

972 673 046

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Santa Llogaia D´Alguema

Web de Interés

historia i patrimoni de Santa Llogaia d'Àlguema

E-mail municipio

santallogaia@ddgi.cat
 

Santa Llogaia d'Àlguema forma part de la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 2 km2 i 42 m. d'altitud.

Els límits del terme municipal són al nord amb Figueres i El Far d'Empordà , a l'est amb Vilamalla, al sud amb Ordis i a l'oest amb Vilafant

El poble de Santa Llogaia d'Àlguema (276 h aglomerats el 1970; 42 m d'altitud) és prop de la riba esquerra de la riera. Forma un nucli agrupat entorn de l'església parroquial, amb uns carrers estrets que descriuen cercles, més o menys concèntrics, els quals són units per curtes vies radials, que fan pensar en la seva antiga condició de vila emmurallada.

De les muralles de Santa Llogaia es conserva part dels arcs d'un portal, pocs metres a llevant de l'església, adossat a Can Puig, del segle XVI.     

Llocs d´interès:

La Riera d'Àlguema
Font del Manol
Església de Santa Llogaia
El Rissec

El veïnat del Pont del Príncep es formà al voltant del pont del Príncep, sobre el riu Manol, poc després de la confluència amb la riera d'Àlguema, en el camí de Barcelona a Perpinyà. Hi passa el rec del Molí d'en Dorra.

El seu terreny és pla i amb la riera d'Àlguema que rega els seus camps.Agricultura de cereals i hortalisses. Ramaderia bovina i porcina.

La seva tradició artesana era tota la qual es derivava del vímet i la canya, a causa de la gran abundància de canyissars en la riera d'Àlguema.

Les festes del poble són la festa major de Santa Llogaia, que s'escau el diumenge pròxim al 9 de desembre, i la festa de la Mare de Déu de Carme, el 16 de juliol.(ftes y fotos ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua