GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Santa Cristina D´Aro

Pueblo

Santa Cristina d´Aro

Municipio

Santa Cristina d´Aro / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

4713

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Catalunya, 1

Código postal

17246

Teléfono

972 83 70 10

Fax

972 83 74 12

Oficina Turismo

972 83 52 93

Web Oficial

Santa Cristina D´Aro

Web de Interés

Cultura i turisme en Santa Cristina d´Aro

E-mail municipio

turisme@santacristina.net
 

Municipi en el Baix Empordà que abasta quasi tota part superior de la Vall d'Aro, que el creua de l'oest a l'est. Pel nord s'hi aixeca el massís de Les Gavarres fins a la falda del Puig d'Arqués.

Depenent tradicionalment de la vila de Castell d'Aro, al 1858 es formà el municipi de Santa Cristina d'Aro a partir de la segregació de quatre parròquies adscrites fins aleshores a Castell d'Aro: Bell-lloc, Santa Cristina, Solius i Romanyà de la Selva.

Cmassalle: Els Carcaixells

Depenent tradicionalment de la vila de Castell d'Aro, al 1858 es formà el municipi de Santa Cristina d'Aro a partir de la segregació de quatre parròquies

 

A més dels pobles esmentats es troben esparsos pel terme diversos veïnats de masies escampades, com els de Malvet, Bufaganyes i el Vilar.

La parròquia de Santa Cristina, per la seva situació al centre de la Vall d'Aro i prop de les vies de comunicació amb Sant Feliu de Guíxols i Girona fou escollida cap de municipi.

Llocs d´interès:

esglesia de romanyà por J Ferrer

Esglèsia parroquial de Romanyà de la Selva


Capella paleocristiana de Santa Cristina d'Aro
Església parroquial de Santa Cristina d'Aro
Santa Maria de Bell-lloc
Esglèsia parroquial de Romanyà de la Selva
El monestir cistercenc de Santa Maria de Solius

Monestir de Solius es un petit monestir masculí fundat l’any 1967:

Aquest monestir és conegut pels seus pessebres diorames, fets per Fra Gilbert Galceran, a més del seu taller d'enquadernació de llibres. Igualment, darrerament la comunitat s'ha destacat com a defensora dels paratges naturals de Solius, amenaçats durant els darrers anys per projectes d'urbanitzacions.

El terme municipal de Santa Cristina d'Aro és un terreny molt forestal amb extensos boscos de pins, roures i sureres. Les terres de cultiu, situades a prop del riu Ridaura, s'utilitzen principalment per a cultivar cereals i farratge, vinyes i verdures. La cria d'aviram en granges i alguna indústria dedicada a materials de construcció i al suro complementen la seva economia.

Ara bé, la inqüestionable font d'ingressos del municipi és la indústria relacionada amb el turisme, concentrat sobretot durant els mesos d'estiu. Aquesta gran afluència de visitants i de persones que han fet del poble la seva segona residència ha propiciat que es desenvolupessin tota una sèrie d'infrastructures i serveis al voltant d'aquest fenomen, com és una gran oferta gastronòmica i d'allotjament, hípiques, camps de golf, ofertes lúdiques

--------------------------------------------------

Ruta verd del Carrilet por catorze14

santa cristina d´aro un punt de comunicació vital; entre els pobles de la costa i la capital de la província, el "Carrilet"

 

Carrilet" era un tren que comunicava Sant Feliu de Guíxols amb Girona, que va deixar de funcionar el 10 d'abril de 1969, després de 77 anys de servei que s'iniciaren el 1892. En la seva època fou un punt de comunicació vital entre els pobles de la costa i la capital de la província, el "Carrilet" feia d'enllaç marítim entre el principal port de mercaderies de la zona Sant Feliu de Guíxols amb la resta de la comarca de la Selva, i dotava la creixent indústria surotapera de la zona d'un mitjà de transport adequat.

Trigava 2h a fer el recorregut total de 37 km. A Santa Cristina feia parada a l'estació de Santa Cristina i a Font Picant. Aquest últim, lloc estratègic d'encreuament de camins entre Romanyà de la Selva, Solius i Bell-lloc.

Santa Cristina d´Aro Por la Fundacion Giromus, descripcion y fotos

El municipio está formado por la unión de las parroquias de Solius, Romanyà de la Selva y Bell-lloc que se segregaron de Castell d'Aro en el siglo XIX para formar un nuevo término municipal independiente.

El municipio ofrece un abanico importante de patrimonio; desde el punto de vista arqueológico hay un gran número de restos megalíticos destacando en primer lugar la “Cova d'en Daina” y el dolmen del Mas Bousarenys, el resto, un poblado íbero, restos romanos y un interesante templo del siglo V-VI dC edificado sobre una antigua construcción romana del siglo II dC y que denominamos necrópolis e iglesia antigua; al margen no pueden quedar edificios religiosos como las iglesias de Sant Martí de Romanyà, Santa Maria de Bell-lloc, Santa Agnès de Solius y Santa Cristina.

Desde el punto de vista del medio y el paisaje, hay enclaves espectaculares.         La Casa Magica

Santa Cristina d´Aro Por la Fundacion Giromus

Museos:

LA CASA MÁGICA - Museo de la Ilusión y la curiosidad: Es un museo único existente de esta temática en España. Se exponen elementos del mundo de la magia y la ilusión cómo: autómatas, pósteres, aparatos de magia de diferentes épocas, pinturas, juegos de cartas, tarot..

DIORAMAS DEL MONASTERIO DE SOLIUS: La exposición de pesebres que se puede visitar todo el año, está emplazado en una parte del monasterio cisterciense de Santa Maria de Solius (ftes y fotos ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua