GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Santa Coloma De Farners

Pueblo

Santa Coloma de Farners

Municipio

Santa Coloma de Farners / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

11412

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 1

Código postal

17430

Teléfono

972 840808

Fax

972 840195

Oficina Turismo

972 84 09 77

Web Oficial

Santa Coloma De Farners

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Santa Coloma de Farners

E-mail municipio

ajuntament@scf.cat
 

Santa Coloma de Farners és la capital de la comarca de La Selva, i està situada al bell mig de la mateixa, en la línia fronterera entre la plana i les muntanyes de Les Guilleries. Actualment compta amb 12.200 habitants.

Pastisseria Teules Tuyarro

Santa Coloma de Farners és la capital de la comarca de La Selva,


Es troba a una altitud de 142 metres sobre el nivell del mar; dista 24 km de Girona, 90 km de Barcelona, i 30 km de la Costa Brava, i disposa d'una àmplia oferta de serveis educatius, culturals, mèdics, gastronòmics i de lleure.


El terme municipal comprèn el nucli urbà, els veïnats de Sant Pere Cercada, Castanyet, Sant Miquel de Cladells, Vall i Vallors, i més recentment, la urbanització de Santa Coloma Residencial.

La població de Santa Coloma centra dues carreteres comarcals vers Palamós (per Sils, Vidreres i Llagostera) i vers Olot (per Anglès i Amer); pel terme veí de Sils passa la carretera nacional de Barcelona a la frontera i des de fa pocs anys l'autopista de Barcelona a la Jonquera, que té una sortida al límit N del terme de Maçanet de la Selva.

La ciutat de Santa Coloma de Farners és situada a 142 m d'altitud, sobre una terrassa fluvial, a l'esquerra del darrer tram de la riera de Castanyet. A més de fer la funció de cap de comarca de la Selva, és cap de partit judicial. Disposa, per tant, d'un bon nombre de serveis administratius (jutjats, notaria, registre de la propietat, etc.), bancaris i comercials. Els primers carrers de la població foren els que envoltaven l'església parroquial i la casa Farners (el solar de la qual ocupa avui la plaça Major).

Casc urbà por Jordi Chueca

La ciutat de Santa Coloma de Farners és situada a 142 m d'altitud, sobre una terrassa fluvial, a l'esquerra del darrer tram de la riera de Castanyet

 Llocs d´interès:

Monestir de Sant Pere Cercada
Sant Salvi de Cladells
Sant Miquel de Cladells
Castell de Farners
Esglesia de Santa Coloma
Plaça Major porticada
Parc de Sant Salvador

Passejada cultural:

La ruta de les 10 Ermites

Aquest itinerari és un recorregut que es porta a terme a peu en tres dies pel sector nord-est de la comarca i comprèn els municipis de Sant Hilari, Riudarenes, Anglès, Santa Coloma de Farners i Osor. En aquest recorregut es troben les 10 ermites, així com altres punts d’interès històric, artístic i especialment l’entorn natural, en un camí poblat per nombroses fonts.
Les ermites que podem trobar en el camí són: Mare de Déu de Farners, Argimon, Sant Pere Cercada, Sant Iscle i Santa Victòria de Sauleda, Sant Miquel de Cladells, Santa Margarida de Vallors, Mare de Déu del Pedró, Sant Jaume de Santa Creu d’Horta, Santa Bàrbara i Sant Andreu de Castanyet.

Citykane: Castell de Farners

Les festes locals de Santa Coloma són la de Sant Sebastià, el dia 20 de gener, en què a la petita església d'aquesta advocació hom rep protocol·làriament el Pelegrí de Tossa,

l’aigua es manifesta en multitud de formes a Santa Coloma, amb fonts, rieres i aigües termals, rescloses, gorgues i paisatges frondosos nascuts entorn de l’aigua.
El Balneari i el centre lúdic termal són els espais termals de Santa Coloma. Les aigües termals brollen a 40ºC i són utilitzades des del segle XIX per les seves propietats medicinals.

 

Sant Pere cercada

 

 

Monestir de Sant Pere Cercada

Se'n conserva perfectament l'església, restaurada recentment, que és un magnífic exemple de romànic tardà. És d’una nau amb creuer i cimbori octogonal, i tres absis llisos. En la façana principal hi ha un campanar de cadireta, una finestra amb arquivoltes i la porta d’entrada també amb arquivoltes, dues columnes i capitells a banda i banda. És molt interessant la decoració escultòrica tant de la finestra com la de la porta d'entrada.

Les festes locals de Santa Coloma són la de Sant Sebastià, el dia 20 de gener, en què a la petita església d'aquesta advocació hom rep protocol·làriament el Pelegrí de Tossa, que arriba després de recórrer 40 km, acompanyat d'una colla de devots, i hom hi intercanvia petxines per pinyons i rams de farigola i marduix.

La festa major de Santa Coloma se celebra entre el 24 i el 26 de setembre en honor de sant Dalmau Moner.

Les fires tradicionals se celebren el 19 de març, per Sant Josep, i el 24 de febrer, per Sant Maties, però han perdut importància, igual com el mercat abans de Tots Sants, dedicat a les castanyes.(ftes y fotos ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua