GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Salt

Pueblo

Salt

Municipio

Salt / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

28763

 

Ayuntamiento

Dirección

PLAÇA LLUIS COMPANYS, 1

Código postal

17190

Teléfono

972 24 91 91

Fax

972 40 13 39

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Salt

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Salt

E-mail municipio

Contacte
 

Mapa de Salt

Salt és un municipi de la comarca del Gironès

 

Salt és un municipi de la comarca del Gironès que forma part de l'àrea urbana de la ciutat de Girona.S'estén per la riba dreta del riu Ter, dins el pla de Girona. Al nord i a l'oest limita amb el municipi de Sant Gregori; al sud, amb els de Bescanó i Vilablareix; i a l'est, amb el de Girona.

El districte municipal de Salt comprèn el poble d'aquest nom i l'antic veïnat de Salt o de Sant Antoni, que formen un continu, i el de Santa Eugènia de Ter.

La paraula Salto, existent en l’esmentat document, serveix de base per a la hipòtesi de l’origen del nom de Salt, tot sembla indicar que el nom de Salt deriva de Salto, atès que el salto era un tipus de propietat de la terra documentat des de l’època romana. Existeix una altra hipòtesi que estableix que el nom de Salt prové de Sale alte, atès que aquesta expressió és esmentada en un document de 1019, fent referència a algunes mansions senyorials situades en el lloc.

Entre els edificis remarcables del terme cal esmentar la Farga o torre de Sant Dionís, amb elements del segle XV, el Sitjar, la Torre Mirona, el Mas Llorenç, Cal Mut i el Mas Ribot, que és propietat del marquès de Camps

Els seus habitants viuen majoritàriament dedicats a la indústria i als serveis. Les activitats tradicionals agrícoles, especialment la de les hortes regades per la sèquia Monar, es troben en regressió

Fira del Cistell per catorze14

l barri vell de Salt acull La Fira del Cistell, una important mostra de cistelleria, un ofici molt lligat a l’aigua, a la natura i al pobleLa protecció de les Deveses de Salt ha permès preservar un espai de gran interès natural. l'actuació de les entitats ecologistes, coordinades amb l'ajuntament, ha permès conèixer i protegir una gran quantitat d'espècies en risc de desaparèixer i al mateix temps reimplantar algunes espècies com la cigonya i la llúdriga. Mamífers: el teixó, l'eriçó, musaranyes, la mostela, el gat mesquer Aus: el bernat pescaire, l'agró roig, el martinet, ànecs, alguna oca, etc.… Rèptils: sargantanes, llangardaixos, colobres, serps d'aigua Amfibis: gripaus, granotes, reinetes, tritó Peixos: barb, bagra, carpa, sol, black-bass.

Cada primer cap de setmana d’octubre, el barri vell de Salt acull La Fira del Cistell, una important mostra de cistelleria, un ofici molt lligat a l’aigua, a la natura i al poble, amb l’objectiu de donar a conèixer a tothom un dels oficis més antics de Catalunya, els diferents tipus i usos dels cistells i les principals tècniques de fabricació. mas informacion,ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua