GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Rocabruna

Pueblo

Rocabruna

Municipio

Camprodon / Comarcas: Ripollès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

61

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. d'Espanya, 1

Código postal

17867

Teléfono

972 74 00 05

Fax

972 13 03 24

Oficina Turismo

972 74 00 10

Web Oficial

Rocabruna

Web de Interés

Patrimoni de Rocabruna

E-mail municipio

informacio@camprodon.cat
 

La població de Rocabruna amb el seu castell, l’ermita de Sant Valentí de Salarça, la de Santa Maria de Bolós i la de Sant Antoni.

Art Medieval

l castell de Rocabruna, mostra un conjunt notable de torres i murs.Castell de Rocabruna
Malgrat el seu estat ruïnós, encara s'aprecien bona part dels murs que divi-dien cada una de les dependències que for-maven part de la fortifícació. Arquitectònicament, el castell de Rocabruna, mostra un conjunt notable de torres i murs. L'element que més destaca d'aquest conjunt del és la torre de l'homenatge, situada al límit de les muralles, de planta rectangular. Aquesta torre resta mig esberlada per un costat, però encara és possible d'advertir-hi algunes espitlleres. També s'aprecien bona part dels murs que dividien cadascuna de les dependències que formaven part de la fortificació. Una part remarcable de l'edifici és un pany de paret amb una antiga porta. Aquest gran mur presenta un detall constructiu interessant com és l'"opus spicatum" (obra amb forma de punta o espiga).

Rocabruna, foto

Sant Feliu de Rocabruna Església d'una sola nau de planta rectangular capçada per un absis semicircular més estret que la nauSant Feliu de Rocabruna
Església d'una sola nau de planta rectangular capçada per un absis semicircular més estret que la nau. Ambdós són coberts per una volta de canó seguida lleugerament apuntada. A la part occidental s'alça un campanar que primitivament era d'espadanya de dos ulls i que més tard es convertí en torre coberta amb teulada. La porta d'entrada a l'església és omada amb dos arcs llisos en gradació i una arquivolta semicircular.

Sant LLorenç de Rocabruna
Capella de l'antic castell de Rocabruna. De la primitiva construcció romànica només resten alguns fragments de mur que permeten perfilar ta seva estructura originària: esglesiola d'una sola nau capçada per un absis rectangular i porta d'entrada orientada a l'oest. (mas informacion,ftes i fotos ver links de la ficha)


 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua