GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Riudaura

Pueblo

Riudaura

Municipio

Riudaura / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

426

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Gambeto, 1

Código postal

17179

Teléfono

972 264 422

Fax

972 272 025

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Riudaura

Web de Interés

Informacio general de Riudaura

E-mail municipio

Contacte
 

La vall de Riudaura mereix una visita detinguda per la bellesa del seu paisatge i el tipisme del poble. Ja sigui des d'Olot, pel camí de pla de Dalt, o bé des de la Pinya, els camins conflueixen a l'entrada de la vall i al terme de Riudaura, en els bonics paratges on trobarem l'Hostal de la Corda,el pont sobre la riera de Riudaura i la font de la Canova, caldrà, per accedir fins al pla , que ens enfilem , seguint la carretera, pel coll dels Morts.

rnyeua: riera de Riudaura

La vall de Riudaura mereix una visita detinguda per la bellesa del seu paisatge i el tipisme del pobleLa vall està formada per la riera de Riudaura, que li dona el nom, baixa des de el coll de Canes, a l'extrem més occidental , i passa pel mig del poble, escolant-se tot seguit pel pla estret i allargasat fins al paratge de l'hostal de la Corda, al terme d'Olot.

El nulci És un petit agrupament amb carrers costeruts i pedregosos. A la plaça del poble hi ha una capella dedicada a Sant Marçal, d'estil gòtic tardà (1666). Part de la població habita en masies disseminades, i s'hi inicià des de fa uns quants anys la funció de centre d'estiueig, amb l'establiment d'un càmping i la construcció de segones residències.

Plaça del Gambeto

Riudaura El nulci És un petit agrupament amb carrers costeruts i pedregosos.Llocs d´interès:

Església parroquial de Santa Maria de Riudaura.
Església de Sant Miquel del Mont. Any 1779.
Santuari de la Font de Joan
Plaça del gambeto
El vell Teix (exemplar de teix d'uns 300 anys)
Puigestela

El poble manté la tradició i la cultura ben viva, cal destacar per exemple el gran nombre de cançons tradicionals recollides al poble recentment per Josep Garcia. O el curiós ball del Gambeto que es balla per la festa major, amb els nois amb barret de copa a la mà i el gambeto sobre les espatlles, mentre les noies es cobreixen el cap amb la típica caputxeta blanca de llana i duen el vestit de muntanya amb davantal de seda.

Turisme rural a Riudaura:

CAN BEL 972 267 586
CAN MAU 972 267 284
EL ROQUER 972 264 390
EL MOLÍ DE LA PLANA 972 274 510
CAN VARILLA 650 053 366

(mas informacion,ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua