GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Riells i Viabrea

Pueblo

Riells i Viabrea

Municipio

Riells i Viabrea / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3659

 

Ayuntamiento

Dirección

Can Salvà, nº 1

Código postal

17404

Teléfono

972 870752

Fax

972 870418

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Riells i Viabrea

Web de Interés

El municipio de Riells i Viabrea

E-mail municipio

riellsiviabrea@ddgi.cat
 

El terme municipal de Riells i Viabrea, de 26,53 km², a l'extrem sud-occidental de la comarca, s'estén pels vessants orientals del Montseny. Comprèn els pobles de Riells, al sector septentrional més muntanyós (culmina a l'extrem W al cim del turó de Morou, de 1 307 m d'altitud), on es forma la capçalera de la riera de Breda, i el de Sant Llop de Viabrea, al sector meridional, on s'inicia ja la depressió selvatana.

Riells i Viabrea és un petit i bonic poble situat als peus del Montseny gironí, dins de la comarca de la Selva.

L'estructura urbana del poble respon a dos nuclis clarament diferenciats: Riells, a la part muntanyosa, constitueix un lloc idoni per a petites excursions a peu mentre la vista s'esplaia amb la contemplació del paisatge. Viabrea, al pla, és on rau el centre de la vida del poble, amb els seus establiments comercials, les indústries, així com tots els serveis: l'escola, la llar d'infants, el consultori mèdic, l'estació de tren... i també totes les institucions: l'ajuntament, el Casal del Poble i el Jutjat de Pau.

Can Plana

Riells i Viabrea és un petit i bonic poble situat als peus del Montseny gironí, dins de la comarca de la Selva.Per tot el terme municipal hi ha masies nobles, entre altre temps mestresses de valls i boscos, masies encara al peu del canó, cases pairals, que guarden gelosament el passat de la contrada... i altres construccions relacionades amb la vida al camp, com els forns o el pou de glaç que es pot trobar a Viabrea, testimoni de l’activitat llunyana de la producció de la de gel o glaç.

Llocs d´interès:

Sant Llop de Viabrea
Ca l'Amat
Can Joia
Can Pelegrí
Can Perarnau
Can Plana
Forn d'en Cus
Pou de glaç de n'Hosta
Sant Martí de Riells
Torre de Montfort
Torre d'en Pega

Sant Llop de Viabrea

Sant Llop de ViabreaLa Festa Major se celebra cada any el primer cap de setmana del mes d'agost i, actualment, els actes es concentren al Poliesportiu Municipal. Tanmateix, el dilluns més proper a l'11 de Novembre, diada de Sant Martí, se celebra a Riells de Montseny la Festa Major d'hivern. Per últim cal destacar que tots els dissabtes, al nucli d'Alba de Liste, se celebra el mercat setmanal que any rere any va guanyant renom i importància per aquestes contrades.

El territori és muntanyós i poblat d'espessos boscos d'alzines i d'alzines sureres als indrets secs, de castanyers a les obagues i de faigs a la part alta.

-----------------------------------------------------------


Riells del Montseny, en la mitad norte del término, abarca una zona absolutamente montañosa y se extiende por las vertientes sur orientales del macizo del Montseny, con la colina de Morou (1.307 metros) como punto culminante. Toda la parte montañosa es bosque y la población, diseminada por masías, ocupa el sector sur oriental del pueblo, en el valle alto de la riera de Breda.

Ermita de Sant Martí:

La parroquia de Sant Martí de Riells ya se menciona en el año 878.De origen románico. La parroquia de Sant Martí de Riells ya se menciona en el año 878. Perteneció a la bailía de n’Orri, del vizcondado de Cabrera, aunque, como la de Viabrea, sufragánea de ella, fue del obispado de Barcelona hasta el año 1957.

(mas informacion,ftes i fotos ver links de la ficha)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua