GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Puigcerda

Pueblo

Puigcerdà

Municipio

Puigcerdà / Comarcas: Cerdanya

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

9365

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'ajuntament s/n

Código postal

17520

Teléfono

972 88 06 50

Fax

972 88 17 79

Oficina Turismo

972 88 05 42

Web Oficial

Puigcerda

Web de Interés

Informacio general de Puigcerda

E-mail municipio

ajpuigcerda@puigcerda.com
 

El poble de Puigcerdà ha sofert amb el pas dels segles importants transformacions urbanístiques que li han conferit un aspecte únic i peculiar. Edificat sobre un puig -el Mont Cerdà- presenta cap al Cadí i la Seu (direcció oest) aspecte d'una ciutat enturonada, ja que el desnivell entre el casc antic i el barri de l'estació és més que notable.

n altre dels atractius de Puigcerdà és la zona del Raval, amb carrers estrets i irregulars, amb molt de pendent i escales, que comuniquen la part alta amb els barris de l'Estació i la Baronia.

Imagenes de Puigcerda

Actualment, el municipi de Puigcerdà comprèn, per tant, no solament la vila de Puigcerdà, capital de la Cerdanya, els pobles de Ventajola i Rigolisa, sinó també l'antic terme de Vilallobent, amb el poble d'aquest nom, a més del poble i terme d'Age, que li pertanyia. Hi ha, a més, els veïnats de la Guingueta i de Sant Martí d'Aravó,el lloc de Rigolisa i les urbanitzacions de Sant Marc i Deuloféu.

Monuments i Llocs d´interès en Puigcerda i els seus nuclis:

Sant Andreu de Vilallobent
Sant Tomàs de Ventajola
Antic hospital
Campanar de Santa Maria de Puigcerdà

el municipi de Puigcerdà comprèn, per tant, no solament la vila de Puigcerdà, capital de la Cerdanya, els pobles de Ventajola i Rigolisa, sinó també l'antic terme de Vilallobent

vista de Puigcerda por Jordillar

Convent de Sant Domènec
Església de Sant Domènec
Nostra Senyora de Gràcia
Cases Descatllar i Cadell
La vila vella
Sant Julià d'Age
Torre del Cònsol
Can Deulofeu
Casino Ceretà
Convent del Sagrat Cor
Sant Jaume de Rigolisa
Cases de l'estany
Estany i parc Schierbeck
Sant Marc

El Barri Vell té un encant especial ja que té una configuració medieval, amb carrers estrets i gens rectes, però alhora moderns i plens de vida, tant de dia com de nit, degut a la gran activitat turística de la Vila. De la plaça dels Herois neix el Passeig 10 d'abril, on se celebra el mercat setmanal i on trobem l'Església i el Claustre de Sant Domènec, l'Edifici porticat de l'Arxiu i la Biblioteca i una rambla voltada per castanyers i amb bancs per seure-hi.

Un altre dels atractius de Puigcerdà és la zona del Raval, amb carrers estrets i irregulars, amb molt de pendent i escales, que comuniquen la part alta amb els barris de l'Estació i la Baronia. El Raval està ple de racons sorprenents, com la Font d'en Llanas, la Font i la Plaça de les Monges, etc.

L'element més conegut de Puigcerdà arreu és el seu famós Estany artificial, envoltat per cases modernistes de començaments de segle i pel Parc Schierbeck, remodelat i ampliat fa pocs anys, juntament amb l'Estany. L'Estany està envoltat per un passeig i per arbres (sobre tot verns i salzes) i la part remodelada presenta elevacions del terreny cobertes amb gespa, on hom pot ajeure-s'hi i contemplar el paisatge.

L'element més conegut de Puigcerdà arreu és el seu famós Estany artificial, envoltat per cases modernistes de començaments de segle i pel Parc Schierbeck

El lago O Estany de Puigcerda

Puigcerdà acompleix una funció molt important com a vila d'estiueig i de residència secundària, amb predomini de la mitjana i alta burgesia barcelonina (club de golf, en gran part al terme de Bolvir; proximitat a l'aeròdrom de la Cerdanya, dins el de Das). Puigcerdà és, també, la capital de la neu. Entre totes les activitats esportives practicades pels estiuejants i residents de temporada a la vila es destaca, de molt, la pràctica de l'esquí.

Puigcerdà celebra diverses festes al llarg de l'any, algunes de gran anomenada. El 17 de gener hom celebra la festa de Sant Antoni, amb els populars Tres Tombs. La festa major, dita del Roser Florit o festa del Roser de la Vila, se celebra el primer cap de setmana de juliol i dura tres dies. El penúltim cap de setmana d'agost se celebra, des del 1886, la festa de l'Estany, amb la participació de diferents pobles de la Cerdanya; s'organitza una desfilada de carrosses presidida per la Vella de l'Estany, personatge mític vestit amb una típica indumentària negra del 1800 i amb la tradicional caputxa de la Cerdanya.(mas informacion,ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua