GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Priorat

Pueblo

Priorat

Municipio

Masarac / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

15

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Major,1

Código postal

17763

Teléfono

972 563 282

Fax

972 563 282

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Priorat

Web de Interés

Masarac

E-mail municipio

ajuntament@masarac.cat
 

foto:

El veïnat del Priorat 400 m a llevant del cap de municipi, és format per quatre masies escampades i l'església del que fou antic priorat de Santa Maria de l'Om

 

 

 

 

El veïnat del Priorat 400 m a llevant del cap de municipi, és format per quatre masies escampades i l'església del que fou antic priorat de Santa Maria de l'Om, que li ha donat nom.

Fou un priorat fins l'any 1592, en que es va convertir en parròquia, fins que darrerament s'ha retornat la condició de parròquia a l'església de Sant Martí, al bell mig del poble de Masarac.

 

 L'església és constituïda per dues naus posseint cadascuna un absis semicircular.es va construir un campanar de cadireta de dos ulls sobre la nau lateral i un coronament nou al frontís de la nau principal.Sobre el frontispici hi ha un portal formada de sis arquivoltes, una llinda i un timpà llis.

El veïnat del Priorat, Santa Maria de l'Om, Dues de les arquivoltes tenen decoracions en relleu, una de les quals de cordó trenat

 

 

 

 

 

Dues de les arquivoltes tenen decoracions en relleu, una de les quals de cordó trenat. A la façana hi ha un campanar reconstruït el segle XVIII.(ftes i fotos mas informacion ver links de la ficha)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua