GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Pontos

Pueblo

Pontos

Municipio

Pontos / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

244

 

Ayuntamiento

Dirección

Casa Consistorial

Código postal

 

Teléfono

972 560 228

Fax

972 560 228

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Pontos

Web de Interés

Informacio general de Pontós

E-mail municipio

pontos@ddgi.cat
 

El terme municipal de Pontós, d'una extensió de 13,54 km², és situat a l'interfluvi del Fluvià i de la Muga, en les serres de poca elevació que marquen la terminació de la plana d'al·luvió.

S'estén entre el Fluvià, límit meridional amb Bàscara, i la riera d'Àlguema, afluent del riu Manol, que fa de divisòria septentrional amb el terme d'Ordis.

El municipi de Pontós, a més del cap de terme i nombroses masies disseminades inclou el poble agregat de Romanyà de Besalú

El poble de Pontos

El municipi de Pontós, a més del cap de terme i nombroses masies disseminades inclou el poble agregat de Romanyà de BesalúLlocs d´interès:

Església de San Martí. Segle XVIII
Església de Sant Emeteri (Medir) i Sant Celoni. Romànic Segle XII
Ermita de Santa Anna de Pontós. Segle XVI-XVII
Santuari de Nostra Senyora de Lorda. En ruïnes
Jaciment arqueològic del Mas Castellar

El poble és centrat per la Plaça Major, en la qual hi ha algunes cases força interessants: Can Vilà, amb un gran portal adovellat i finestres motllurades del segle XVI, és situada al nord, i Can Verdaguer, amb finestres conopials i porta adovellada del 1760, a migdia.

Altres indrets del terme

La torre de l'Àngel
L'ermita de Santa Anna de Pontós
El Mas Castellar
Romanyà de Besalú

Art Medieval:El Castell de PontosEn el jaciment arqueològic de Mas Castellar de Pontós, a l'Alt Empordà, els arqueòlegs van trobar, ara fa uns anys, una fossa excavada al terra que contenia nombroses restes de menjar -ossos de mamífers domèstics, d'ocells i de peixos, i també de cereals-, així com també restes de vaixella de taula, especialment per beure, que havien estat llençades a dins.

El poble celebra la festa major d'estiu de santa Anna el diumenge després del 26 de juliol i la festa major de sant Martí el diumenge pròxim a l'11 de novembre.(ftes i fotos mas informacion ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua