GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Pont De Molins

Pueblo

Pont de Molins

Municipio

Pont de Molins / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

490

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Jordi Cuffi Casellas, 1

Código postal

17706

Teléfono

972 529 264

Fax

972 529 800

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Pont De Molins

Web de Interés

historia i patrimoni de Pont de Molins

E-mail municipio

pontdemolins@ddgi.cat
 

D'una extensió de 8,53 km², el municipi de Pont de Molins és situat a la vall mitjana de la Muga, a ambdós costats d'aquest riu. El seu afluent, el Llobregat d'Empordà, drena la part més septentrional del terme i, en part, fa de límit amb Masarac.

Els límits del terme municipal són al nord amb Biure i Masarac, a l'est amb Cabanes, al sud amb Llers i a l'oest amb Boadella d'Empordà.

Casa de la Vila

D'una extensió de 8,53 km², el municipi de Pont de Molins és situat a la vall mitjana de la Muga, a ambdós costats d'aquest riu. El seu afluent, el Llobregat d'Empordà
 

 

 

 

El poble de Pont de Molins es formà al cap de pont sobre la Muga, en el camí de França. A les vores de la carretera s'arrengleren els edificis dels segles XVIII al XX.

L'antic nucli de Molins, també anomenat Molins de Dalt, és 1 km a ponent de Pont de Molins. Vora l'església, hi ha un reduït nucli de cases dels segles XVII i XVIII. L'església parroquial de Sant Sebastià de Molins, d'una nau amb capelles laterals i absis semicircular, fou acabada de bastir el 1789

Llocs d´interès:

Esglesia de Sant Sebastià
el Pont Vell
El castell de Molins
El castell de Montmarí
El monestir de Santa Maria del Roure
El santuari de la Mare de Déu del Roure
Els molins
 

Les ruïnes de l'antiga canònica augustiniana de Santa Maria del Roure són al cim d'un serrat, 1 km al N de Molins.


 

Amb el nom de G-05 Salines-Bassegoda es coneixen les rutes de BTT que passen per Pont de Molins i altres pobles de la zona. Estan ben senyalitzades. Centre d’Acolliment els Senglanassos. Tel.: 972 54 91 37.

 

Foto:Canonica Santa Maria del Roure

La Muga és un riu pirinenc d'orientació est-oest que desguassa a la Mediterrània.El seu nom prové de Sambuca o Sambroca

Neix sota el Pla de la Muga (1186 m d'altitud), a migjorn de la muntanya de Montnegre (1425 m), al límit entre el Vallespir i l'Alt Empordà, i des de l'Hostal de la Muga (a banda i banda de riu) constitueix durant uns 5,5 km el límit fronterer francoespanyol.

Rep principalment les aigües de la zona axial dels Pirineus (roc de Frausa, serra de les Salines, serra de l'Albera), travessa per profundes valls els sediments subpirinencs, bastant tectonitzats, i surt per Pont de Molins a l'ampla plana de l'Alt Empordà.

Oques per la Muga a l'alçada de Pont de Molins

Oques per la Muga a l'alçada de Pont de Molins per Jofre

El poble de Pont de Molins celebra la festa petita o festa d'hivern de Sant Sebastià el 20 de gener i la festa major pròpiament dita el 8 de setembre(ftes i fotos mas informacion ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua