GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Platja D´Aro

Pueblo

Castell-Platja d´Aro

Municipio

Castell-Platja d´Aro / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

10150

 

Ayuntamiento

Dirección

Cinto Verdaguer 4

Código postal

17250

Teléfono

972 817 284

Fax

 972 825 553

Oficina Turismo

972 817 179

Web Oficial

Platja D´Aro

Web de Interés

Platges i patrimoni de Platja d'Aro

E-mail municipio

ajuntament@platjadaro.com
 

El terme municipal de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró està situat a la zona geogràfica de la Costa Brava al cor de la Mar Mediterrània. Pertany a la comarca del Baix Empordà, província de Girona, Catalunya. Format per les viles de Castell d'Aro, a l'interior, i Platja d'Aro i S'Agaró, al litoral, s'estén per l'extrem oriental de la Vall d'Aro, una estreta plana drenada pel riu Ridaura i situada entre les muntanyes meridionals del massís de Les Gavarres i la Serra de Cadiretes

El desenvolupament turístic definitiu es produeix amb el canvi de nom de Fanals d'Aro pel de Platja d'Aro (1962), el canvi de capitalitat i de l'Ajuntament del nucli històric i d'interior de Castell d'Aro a Platja d'Aro (1962), i de la primera gran campanya de promoció turística d'abast internacional El amor se cita en Playa de Aro (1964), que obsequia a algunes parelles casades a passar una setmana a la població.

Imagen

El terme municipal de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró està situat a la zona geogràfica de la Costa Brava al cor de la Mar Mediterrània.

 


 

 

 

 


Platja d'Aro és actualment el cap de municipi. Es un nucli caracteritzat per ser una autèntica aglomeració turística, malgrat la bellesa de la llarga platja arenosa, on les terres planes de la vall abracen la mar. Els nous edificis, sovint d'una excessiva altura i de qualitat massa pobra, envaeixen ja les terres interiors, fins no fa gaire temps camps de conreu molt fèrtils.

Centre ciutat por easyyy

Platja d'Aro és actualment el cap de municipi. Es un nucli caracteritzat per ser una autèntica aglomeració turística, 

 

 

La façana marítima de Platja d'Aro és un espai de somni fet de platges inacabables i de petites cales per descobrir. Els amants de la natura i els espais oberts hi trobaran des d'una platja de grans dimensions, com és la Platja Gran, de caire urbà, fins a petits racons com al Cala dels Canyers, on l'aigua i els arbres pràcticament es toquen.

 

Medio Ambiente Platja d´Aro

Disposa de 40 establiments hotelers (3 311 places) i 6 càmpings (4 355 places), a més d'un elevat nombre d'apartaments (a Platja d'Aro i Fenals) 

 

 

 

 

Disposa de 40 establiments hotelers (3 311 places) i 6 càmpings (4 355 places), a més d'un elevat nombre d'apartaments (a Platja d'Aro i Fenals) —més de 250 blocs amb capacitat per més de 50 000 persones—, als quals s'afegeixen xalets i cases antigues de l'interior adaptades com a segona residència, més les urbanitzacions a l'interior (hom calcula 40 000 places); també hi ha 93 restaurants, 134 bars i dues oficines de turisme (Platja d'Aro i S'Agaró). Un gran nombre de discoteques i sales de festa atreuen el turisme d'altres llocs de la costa i gent jove de tot el país

Per als habitants de Platja d'Aro la festa més important de l'any és el Carnaval, ja que a l'agost, quan es fa la festa major (el dia 15), la gent està totalment avesada al turisme. 

 

 

 

 

Per als habitants de Platja d'Aro la festa més important de l'any és el Carnaval, ja que a l'agost, quan es fa la festa major (el dia 15), la gent està totalment avesada al turisme. El Carnaval inclou una gran desfilada de carrosses. Entre les activitats que se celebren a Platja d'Aro hom pot destacar el Festival de Cinema de la Costa Brava, hereu de l'antiga Mostra Cinematogràfica de Catalunya que fins a la meitat dels anys vuitanta se celebrava a Sitges(ftes i fotos mas informacion ver links de la ficha)

Foto de Gladman
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua