GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Planoles

Pueblo

Planoles

Municipio

Planoles / Comarcas: Ripollès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

282

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Ajuntament, 1

Código postal

17535

Teléfono

972 736 000

Fax

972 736 000

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Planoles

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Planoles

E-mail municipio

planoles@ddgi.cat
 

Situat a la Vall de Ribes, al Ripollès, el municipi de Planoles s’exten en una franja de Nord a Sud, ocupant transversalment la vall intermitja del riu Rigard, que s’obre d’est a oest. Aquesta peculiar disposició fa que el terrirori del municipi tingui dos parts ben diferenciades, una a l’obaga, i una altra al solei, el que confereix al municipi una gran riquesa i varietat d’espais i formes de vida.

Planoles por CrazyBananaEl municipi de Planoles, està format pels pobles de Planoles i de Planès. A més hi ha 6 veïnats o nuclis dispersos (Can Fosses, Les Casetes, El Molí, Cruells i el Serrat, l’Aspre, i El Puig)

el municipi de Planoles te parts del seu terme declarades Espais d’Interès Natural (zones PEIN). Són els Espais de la Serra de Montgrony i el de les Capçaleres del Ter i del Freser, declarat aquest també Reserva Nacional de Caça i futur Parc Natural.

El poblament d'aquest municipi és essencialment agrupat al poble de Planoles, que n'és la capital, i al de Planès, que a voltes apareix esmentat com Planès de Rigard

A l'Aventar hi ha el veïnat de l'Aspre, Can Gasparó, Can Rovell, Can Barracó, Can Casovella; i les masies de Can Fosses, Can Tron i Can Bigorra al cantó del Pinetar.

Les antigues cases, caracteritzades per la rusticitat i senzillesa de la pedra i la llosa, tenen com a contrapunt boniques cases d’estiueig

Fins als nostres dies han arribat com a testimoni d’excepcional bellesa i valor artístic d’aquella època unes esglésies romàniques que conserven al seu interior tota l’espiritualitat dels seus creadors.

Llocs d´interès:

El Refugi Corral Blanc
Sant Marcel de Planès
Sant Vicenç de Planoles (Art Medieval)

 

 Al volt del poble hi podem trobar camps de conreu, prats, boscos amb pi roig, roure i altres arbres. Si anem guanyant alçada trobarem boscos de pi negre i, finalment, prats d'alta muntanya.

Botigues de queviures, farmaciola i forn de pa.
Pista poliesportiva.
Piscines.
Club de tenis.
Passejades a cavall.

La festa major se celebra el tercer diumenge d'agost i el 13 de juny la festa de la Caritat. Per Sant Blai es reparteixen panets beneïts, blaiets, entre els assistents a la missa en honor a aquest sant. El poble conserva antics costums, i fins i tot sap revitalitzar-los, com ho ha fet, per exemple, amb la gran truitada que se celebra el dilluns de Pasqua de Resurrecció, iniciada anys enrere pels caramellaires, amb els ous arreplegats en llur recorregut. Ara ha pres un caire de festa del poble, i hi participa tota la població. Aquestes truites es fan amb cansalada, i se serveixen de franc a tots els visitants, amb pa i vi.(ftes i fotos mas informacion ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua