GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Pedret i Marzà

Pueblo

Pedret i Marzà

Municipio

Pedret i Marzà / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

168

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Mar, 2

Código postal

17493

Teléfono

972 530 550

Fax

972 530 550

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Pedret

Web de Interés

Dades e informaciò de Pedret i Marzà

E-mail municipio

pedretimarza@ddgi.cat
 

El municipi de Pedret i Marzà té una superfície de 8,51 km² i s'estén pel sector septentrional de la plana de l'Alt Empordà, en la conca de la Muga, fins a tocar, pel SE, de l'antiga riba del desaparegut estany de Castelló.

Els dos nuclis que formen Pedret i Marzà estan separats entri si per 1 quilòmetre de distància, Pedret està més dispersat, mentre Marzà té un conjunt de cases al voltant d'una plaça, amb restes del que va ser fortalesa medieval.

Sant Esteve,foto de AinhoaLlocs d´interès:

•Església de Sant Esteve de Pedret
•Portal del castell de Marzà
•Muralles de Marzà
•Can Serra

El poble de Pedret té un nucli principal format per l´església de St. Esteve, amb l´antiga rectoria avui desabitada, el cementiri i tres masies a les proximitats, a la dreta de la riera de Pedret. Aquests habitatges són construccions més aviat modestes dels segles XVII al XIX.

 

 

 El poble de Marzà és emplaçat en un pujol de 22 m d´altitud. És l´únic nucli de població agrupada i , de fet, el cap del municipi, on hi ha la Casa de la Vila i hi havia hagut les escoles abans que fossin tancades. Les cases amb moltes reformes modernes, formen carrerons curts i una plaça, entre alguns vestigis del castell medieval.

El Castell de Marzà por Ricard BalloDe l'antic castell es pot veure un pany de la muralla amb restes d'una torre semicircular a la banda nord del poble. També es conserva, dins del poble, una de les portes d'entrada i, al seu costat, mes restes de la muralla

Marzà celebra la festa major per Sant Isidre, el 15 de maig. El poble de Pedret celebra la festa major el 3 d'agost, diada de Sant Esteve(ftes i fotos mas informacion ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua