GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Parlava

Pueblo

Parlavà

Municipio

Parlavà / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

383

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Salvetat, 3

Código postal

17133

Teléfono

972 769 288

Fax

972 767 999

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Parlava

Web de Interés

Informacio general de Palol De Parlava i Fonolleres

E-mail municipio

ajuntament@parlava.com
 

El terme municipal s'estén per la plana d'inundació dels rius Ter i Daró, tot i que la part occidental està formada per petits pujols, el més elevat dels quals és el Montori.

Parlavà és el cap de municipi, però el terme també comprèn el poble de Fonolleres i els veïnats de la Rutlla i Matabou.

Parlavà por Josep RenaliasDes del poble mateix o des de la rodalia més immediata, s'albira un panorama magnífic sobre la plana baix-empordanesa, des de les Gavarres a Montgrí, amb la mar al fons.

El poble de Parlavà amb cases i masies escampades, sense formar cap agrupament urbanitzat. Només a l'entorn de l'església hi ha un grup d'edificis distribuïts en carrerons estrets i curts.

El conjunt de masos de Parlavà dels segles XVI al XVIII és un dels més notables de la Comarcas:

Can Bronsoms
Mas Cros
Mas Puig
Mas Solers
Cal Corder

L'església parroquial de Sant Feliu de Parlavà, que ja existia el 1019, és romànica, del segle XII, d'una nau amb absis semicircular alterada amb una obra de fortificació i altres reformes posteriors. Les obertures del frontis són d'una reforma del XVIII.

Pel que fa a Fonolleres, nucli situat al costat del riu Daró, es conserva en bon estat l'església romànica dedicada a Sant Cristòfol, i encara es pot trobar algun testimoni residual d'un antic castell. L'estructura del nucli, de petites dimensions, juntament amb el seu emplaçament, fa que ens trobem en un indret on es pot gaudir d'una tranquil·litat extraordinària, enmig d'un paisatge típicament de la plana empordanesa.

Fira formages o quesos de Parlavà por Tartanna

A Parlava robem petita indústria ramadera secundària (formatges), i petites empreses de la construcció.

 Parlavà celebra la seva festa major per Sant Feliu, l'1 d'agost, encara que s'allarga 4 dies. Se sol fer una mostra de teatre al carrer. El 20 de gener es fa la festa de Sant Sebastià. Un esdeveniment que també permet il·lustrar el sentiment tan arrelat de pertanyença al poble que té la població és el Sopar Popular, una trobada multitudinària que cada mes d'agost aplega centenars de veïns i amics amb l'objectiu de passar plegats una vetllada agradable al voltant de la taula.

El terme és gairebé tot conreat, sobretot amb cereals, blat de moro i farratge, i arbres fruiters (pomeres) a la zona de regadiu. Coexisteixen amb la cria de bestiar, boví, porcí i aviram. També trobem petita indústria ramadera secundària (formatges), i petites empreses de la construcció.(ftes i fotos mas informacion ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua