GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Palol De Revardit

Pueblo

Palol de Revardit

Municipio

Palol de Revardit / Comarcas: Pla de l'Estany

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

478

 

Ayuntamiento

Dirección

Vecindario de Palol,3

Código postal

17843

Teléfono

972 59 44 48

Fax

972 59 45 61

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Palol De Revardit

Web de Interés

Informacio general de Palol De Revardit

E-mail municipio

info@palol.com
 

Palol de Revardit és un dels 11 municipis que constitueixen la comarca del Pla de l’Estany, i està situat al sud-est de la comarca. El municipi de Cornellà del Terri és el seu veí per la banda nord i Sant Julià de Ramis i Medinyà, ja del Gironès, li fan límit parcialment pel costat sud; Canet d’Adri el limita per la banda oest

Mapa

A part el cap de municipi, Palol de Revardit, el terme comprèn els pobles i antigues parròquies de la Mota i Riudellots de la Creu, i els veïnats de la Banyeta i la Beguda. Els tres nuclis comparteixen els serveis municipals i l'escola amb el municipi veí de Cornellà del Terri.

El conjunt d’aquest territori ha tingut un poblament antic, com ho demostra l’existència del dolmen neolític de la Mota i també en d’altres indrets s’han trobat testimonis d’ocupació de l’època romana: teules, àmfores, vidres, ceràmica i monedes. Té una superfície molt extensa de boscos suaus, pins i alzines, fet que, amb la combinació controlada d’edificacions, conforma un paisatge natural privilegiat, i que engresca recorre’l sigui a peu o en cotxe.

Foto

 

El nucli està format per l'esglèsia de Sant Miquel, construida a la primera meitat del segle XII, i situada dintre del recinte del castell que fa les funcions d'esglèsia parroquial. Encara que força deteriorada es manté la decoració romànica amb lesenes o faixes sota la cornisa de l'absis.

La finestra de doble esqueixada és l'únic punt d'entrada de llum, la típica manera de construcció del món de l'època romànica.

A la porta principal de l'entrada hi ha un relleu del s.XVI que correspon a l'arcàngel Sant Miquel.

Llocs d´interès:

El Castell
Esglesia Sant Miquel
El Pou glaç
Sant Marti de la Mota


El castell de Palol de Revardit, obra dels segles XV-XVI, conserva una torre de planta rectangular utilitzada com a habitatge.

El pou de glaç de Palol es una construcció singular, previsiblement dels segles XVII i XVIII i és un dels més grans d'aquestes característiques en tota la comarca del Pla de l'Estany.

Té una fondària d'uns 10,45 metres i un diàmetre de 8,35 metres. El seu molt bon estat de conservació fa pensar que s'aprofités, possiblement, fins a les darreries del comerç del glaç.

foto

Entre les festes tradicionals destaquen la representació del Pessebre Vivent per les festes de Nadal i la festa major de Sant Miquel, recuperada el 1979; aquesta, que té lloc el quart diumenge de setembre, s'inicia el divendres amb un sopar de germanor, continua dissabte amb una gimcana, actes esportius, la revetlla, i es clou el diumenge amb una missa en honor de sant Miquel i una audició de sardanes, entre d'altres(ftes i fotos mas informacion ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua