GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Palau Surroca

Pueblo

Palau Surroca

Municipio

Terrades / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

22

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 1

Código postal

17731

Teléfono

972 56 90 48

Fax

972 56 90 48

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Palau Surroca

Web de Interés

Terrades

E-mail municipio

terrades@ddgi.cat
 

El poble de Palau-surroca, de masies escampades, es troba al SE del terme i és centrat pel castell medieval i l'església, en territori suaument ondulat i boscós, i comunicat per un camí a la carretera de Figueres a Albanyà.

El nom prové de resultes d'un casament entre una pubilla de la família Palau (senyors d'aquest castell) i un personatge de cognom Surroca, durant el segle XV. Consta que l'any 1143 Guillem Adalbert era senyor del castell de Palau.Als seus descendents pertany actualment el castell.

L'església de Sant Llorenç de Palau-surroca s'integra en el conjunt arquitectònic del castell; té una nau i capçalera semicircular amb elements pre-romànics o d'un romànic primitiu, però fou molt modificada

El castell de Palau-surroca és de planta rectangular. Resten vestigis de merlets a les façanes de llevant i de ponent, i hi ha restes de sageteres. L'ala del costat meridional és molt reformada, i al pati central hi ha finestres gòtiques.(ftes i fotos mas informacion ver links de la ficha)

El castell de Palau-surroca és de planta rectangular. Resten vestigis de merlets a les façanes de llevant i de ponent, i hi ha restes de sageteres.

Castell Palau Surroca, Salines-Bassegoda
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua