GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Palau Saverdera

Pueblo

Palau Saverdera

Municipio

Palau Saverdera / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1423

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Nou 15

Código postal

17495

Teléfono

972 552 337/ 972 552 582 / 972 530 130

Fax

972 530 206

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Palau Saverdera

Web de Interés

Cultura i turisme en Palau Saverdera

E-mail municipio

Mail
 

Palau-saverdera és un poble de prop de 1.500 habitants de la comarca de l’Alt Empordà, que està situat al peu del vessant sud de la serra de Verdera (78 m. d’altitud). El poble limita amb Roses, el Port de la Selva, La Selva de Mar, Pau i Castelló d’Empúries.

Comprèn la vila de Palau-saverdera, que agrupa gairebé tota la població del terme, i l'antic veïnat de les Torroelles al sector meridional, format per unes poques masies. A mes de quatre urbanitzacions (Mas Isaach, Bellavista, Balcó de l’Empordà i Mas Bohera)

Palau Saverdera, el Balcó de l´empordà

Comprèn la vila de Palau-saverdera, que agrupa gairebé tota la població del terme, i l'antic veïnat de les Torroelles al sector meridional, format per unes poques masies. A mes de quatre urbanitzacions (Mas Isaach, Bellavista, Balcó de l’Empordà i Mas Bohera)

Els cims més alts de la serra de Rodes i els seus vessants abruptes configuren més d'una tercera part del territori. L'alterosa muntanya de Verdera (670 m) —cim que és trifini amb el Port de la Selva i la Selva de Mar—, domina el poble per llevant amb la característica silueta del castell de Sant Salvador de Verdera.

La vila és emplaçada a la part inferior del vessant de la serra de Rodes, a 78 m d'altitud, en un pendent suau. No presenta un centre únic, sinó que és formada per dos agrupaments separats uns 300 m. Ambdós petits nuclis són d'origen antic.

El de llevant i més enlairat s'estructura vora el castell medieval i el de ponent a l'entorn de l'església; ambdós barris presenten carrerons estrets, de traçat força irregular. Els uneix el Carrer Nou, eix que aglutina l'eixample modern, no gaire consolidat urbanísticament, el qual arriba fins a la carretera de Roses.La vila ha conservat alguns edificis populars dels segles XVII i XVIII

Foto de Sant Joan

Sant Joan de Palau-saverdera:Està format per tres naus i tres absis. L'absis central té forma semi-circular, essent lels altres dos més irregularsLlocs d´interès:

Església de Sant Joan
Castell de Palau-saverdera
Antigues escoles (Ajuntament)
Casa Isidre Macau
Can Sibeques
Cooperativa Agrícola i Celler d'Oli
Dolmen de Mas Bofill
Dolmen de la Devesa
Dolmen de la Muntanya d'en Caselles
Ermita de Sant Onofre
Torre del Vent
Mas de la Torre

Sant Joan de Palau-saverdera:

Està format per tres naus i tres absis. L'absis central té forma semi-circular, essent lels altres dos més irregulars; aquestes són les úniques parts de l'església dotades de decoració llombarda.

A l'interior de l'absis principal, sobre una cornisa bisellada, hi trobem un fris de doble arcada entre lesenes; a l'exterior, aquesta comporta tres sèries de dobles arcades entre lesenes, mentre les absidioles no en comporten més que dues. Estan cobertes per una volta de quart d'esfera i s'obren sobre les naus a un plec que marca la graduació. La nau central està coberta per una volta de ple arc lleugerament sobrepassada. Les naus laterals estan dividides en quatre travesses per uns arcs tòrics amb voltes de diferents tipologies.

La festa major d'hivern de Palau-Saverdera es fa pel 2 de febrer, festivitat de la Candelera, mentre que, per Carnaval, és típic menjar el "ranxo". La vila celebra la festa major el 29 d'agost, diada de la degollació de sant Joan Baptista.

--------------------------------------------------------

Palau-saverdera (antiguamente también denominado Palau Sabardera y Paláu-Sabardera) es un municipio catalán de la comarca del Alto Ampurdán. Se le conoce como el Balcon del Empordan

Su término llega a la sierra de Rodas, con la cima de Verdera (670 m.) que es el punto más alto, con otra zona del término que corresponde donde había el antiguo lago de Castelló de Ampurias, que con la desecación se ha convertido en terreno de labranza. Hay una parte que pertenece al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Lugares a visitar:

-Iglesia de San Juan. Siglo XI, románica, destacan sus tres ábsides con decoración lombarda, en la fachada de poniente tiene un campanario de espadaña, reconstruido.
-Dólmenes y sepulcros megalíticos. Como el dolmen del Mas Bofill y el de la Devesa
-Yacimiento neolítico de Can Isaac
-Castillo, conserva dos torres circulares

Escultura

Palau-saverdera (antiguamente también denominado Palau Sabardera y Paláu-Sabardera) es un municipio catalán de la comarca del Alto Ampurdán. Se le conoce como el Balcon del Empordan

 


 

 

Las fiestas locales de Palau-saverdera, que coinciden con la Fiesta Mayor de invierno y con la Fiesta Mayor de verano, son, respectivamente, el lunes 2 de febrero y el viernes 28 de agosto.

Tradicionalmente, se celebra también la Fiesta de la Carne de Perol en torno al mes de marzo.

(ftes i fotos mas informacion ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua