GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Palau Sator

Pueblo

Palau Sator

Municipio

Palau Sator / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

289

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament s/n

Código postal

17256

Teléfono

972 634 132

Fax

972 634 706

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Palau Sator

Web de Interés

historia i patrimoni de Palau-Sator

E-mail municipio

palau-sator@ddgi.cat
 

Municipi del Baix Empordà estès a la plana al·luvial empordanesa, a la dreta del Daró, prop de la costa. Comprèn, a més del poble de Palau-sator, cap del municipi, altres pobles i llocs que almenys des del l632 formaren una batllia reial: Sant Feliu de Boada, Fontclara, Pantaleu i Sant Julià de Boada.

És drenat per la riera Grossa i accidentat al S pels darrers contraforts nord-orientals de les Gavarres.

 més del poble de Palau-sator, cap del municipi, altres pobles i llocs que almenys des del l632 formaren una batllia reial: Sant Feliu de Boada, Fontclara, Pantaleu i Sant Julià de Boada.

Vista de Palau Sator

El municipi de Palau-sator, segons demostren els descobriments arqueològics dels seus voltants, és d'origen romà. És anomenat Palatii Murorum en un document de l'any 878.

El castell va pertànyer al secretari de Pere el Cerimoniós, Bernat Miquel, i els seus descendents, des de l'any 1380 fins a finals del 1600.

Conserva un ambient medieval als seus carrers, amb restes de muralles i una torre (dita de les Hores perquè té a la part alta de la seva façana un rellotge) que sobresurt per sobre de la resta de les seves edificacions i és obligat el seu pas per a entrar a la població.

Imagen

palau sator el carrer del Portal, entre la plaça i el portal de la Torre de les Hores.Es destaca, en especial, el carrer del Portal, entre la plaça i el portal de la Torre de les Hores. L'església parroquial fou bastida, en canvi, extramurs. També extramurs són d'interès les dues fonts abeurador.

El traçat de les muralles pot seguir-se perfectament per tal com el poble només s'ha estès pel SE (raval amb cases dels segles XVII i XVIII). Un dels dos portals, molt ben conservat

 

 

 

 

 


 


Llocs d´interès per Laurea:

El castell de palau satorva pertànyer al secretari de Pere el Cerimoniós, Bernat Miquel, i els seus descendentsLa Muralla
Església de Sant Pere de Palau-sator
Església de Sant Pau de Fontclara
Església de Sant Julià de Boada
Església de Sant Feliu de Boada
El Castell

El segon diumenge de setembre s'escau la festa major de Palau-sator. Procedeix de Palau-sator la família de músics, intèrprets i compositors sardanístics Saló

Moltes cases del poble de Palau-sator, dels pobles agregats i algunes de les masies esparses pel terme han estat arranjades com a cases de segona residència.

 -------------------------------------------
Situado en el centro de la plana ampurdanesa, tiene como telón de fondo la sierra de las Gavarres, pobladas de pinedas.

Monasterio de Sant Pau de FontclaraA visitar:

-Iglesia parroquial de Sant Pere. Siglo XII-XIII
-Castillo de Palau-sator. Siglos X y XI, declarado bien cultural de interés nacional.
-Monasterio de Sant Pau de Fontclara. Siglo XI, vinculada a un cenobio benedictino, en su interior hay unas pinturas murales de los siglos XII y XIII, conservadas parcialmente.
-Iglesia de Sant Feliu. Siglo XVI, antigua posesión del monasterio de Sant Esteve de Bañolas, de estilo gótico tardío, consta de una sola nave, con bóveda de crucería y un ábside poligonal.
-Iglesia de Sant Julià de Boada. Pre-rómánica. Declarada Monumento Histórico Artístico en 1931 y Bien de Interés Cultural Nacional.

 

 

Museu de la vida rural: La Col·lecció d'Estris de Pagès s'ha aconseguit a partir de la recuperació d'antigues eines i màquines pròpies del camp i de l'entorn de la vida del pagès a la nostra comarca

Sant Pau de Fontclara L'interior de l'absis està decorat amb pintures murals de principis del segle XIII.Foto: Sant Pau de Fontclara

(ftes i fotos, mas informacion ver links de la ficha)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua