GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Palau De Santa Eulalia

Pueblo

Palau de Santa Eulalia

Municipio

Palau de Santa Eulalia / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

105

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Garrigàs, 4

Código postal

17476

Teléfono

972 568 078

Fax

972 568 078

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Palau De Santa Eulalia

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès Palau De Santa Eulalia

E-mail municipio

palausantaeulalia@ddgi.cat
 

Palau de Santa Eulàlia és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà, amb capital a Santa Eulàlia.

S'estén per l'extrem occidental de la plana de l'Alt Empordà, a l'esquerra del riu Fluvià, el qual fa de línia divisòria amb el municipi veí de Sant Mori.

Anys enrere era conegut amb el nom de Palau Sardiaca, topònim derivat del domini que van tenir els ardiaques de la diòcesi de Girona, senyors del castell. A partir del segle XIV apareixen com senyors els ardiaques de Besalú. Palau que va ser abandonat durant la guerra civil catalana del segle XV.

Palau de Santa Eulàlia és el nom oficial del municipi i s'empra popularment per a designar el conjunt de llocs que en formen part. Els dos nuclis principals són el poble de Santa Eulàlia (o Santa Eulàlia de Palau), que avui és el cap administratiu i eclesiàstic i el llogaret de Palau Sardiaca, que és la capital històrica

Art medieval

Santa Eulalia del Palau el formen una vintena de cases a l'entorn de l'església que no tenen una disposició urbana estructurada.
 

 


Santa Eulalia del Palau el formen una vintena de cases a l'entorn de l'església que no tenen una disposició urbana estructurada. Són edificis de dues o tres plantes, amb llindes dels segles XVI al XVIII, i formen un conjunt d'arquitectura popular rural no mancada d'atractiu. S'hi destaca, al carreró de l'extrem oriental del poble, una notable façana renaixentista datada el 1567 en un carreu sobre el portal adovellat i amb una finestra d'arc conopial amb arabesc calat.

 

 

 

 

 

Palau de Santa Eulàlia és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà, amb capital a Santa EulàliaAlguns sectors del terme són coberts de bosc de pi blanc, i vora el Fluvià hi ha arbres de ribera. Por Uriarte de Izpikua

 

 

 

 

 

 Llocs d´interès:

-Església de Santa Eulàlia, Romànic tardà Segle XIII: El temple té planta rectangular amb una sola nau coberta amb una volta apuntada. LA capçalera és plana, on s'obren dues finestres de mig punt d'una sola esqueixada
-Església Sant Esteve. Capella que pertanyia al palau, al qual es adossada.
-Castell palau dels ardiaques. En ruïnes
-Can Batlle
-Can Renera
-Capella de Santa Maria
-Temple religiós
-Creu de Terme
-Mas Reig o Can Gelada

El poble celebra festa major el 8 de setembre i la festa petita de Santa Eulàlia que s'escau el dia 10 de desembre.(ftes i fotos, mas informacion ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua