GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Palamos

Pueblo

Palamos

Municipio

Palamos / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

17766

 

Ayuntamiento

Dirección

Major 56

Código postal

17230

Teléfono

972 600026

Fax

972 316 110

Oficina Turismo

972 600 500

Web Oficial

Palamos

Web de Interés

Platges, i patrimoni de Palamos

E-mail municipio

turisme@palamos.cat
 

Palamós és una vila i municipi de la comarca del Baix Empordà. Limita amb la Mar Mediterrània i els termes municipals de Calonge, Vall-llobrega, Mont-ras i Forallac.

Palamós és una vila i municipi de la comarca del Baix Empordà

Platja del Castell a Palamos

La vila de Palamós, fundada pel rei Pere el Gran al darrer quart del segle XIII, és emplaçada en un promontori (el Pedró) que tanca per llevant l'àmplia corba de costa sorrenca de la badia de Palamós, i que acaba a la punta del Molí.

Hom troba també al terme els nuclis de la Fosca, Cala Margarida i el de Vila-romà, disseminat.

Foto: Palamos

anomenà el territori PORT REIAL DE PALAMÓS i afavorí el seu poblament amb l'atorgament de privilegis en un document anomenat Carta Pobla

 Evidencien els orígens de Palamós el dolmen de Montagut (2100-1500 a.C.) i les restes del poblat ibèric de Castell. Però el 1277, quan Pere el Gran encarregà la compra del castell de St. Esteve (edificat sobre les restes d'una vil.la romana), anomenà el territori PORT REIAL DE PALAMÓS i afavorí el seu poblament amb l'atorgament de privilegis en un document anomenat Carta Pobla (1279). El mercat setmanal que encara avui en dia es fa els dimarts va ser instaurat en aquesta data.

Els gegants de Palamós evoquen aquest rei, i la reina Constança de Sicilia.

Malgrat l'expansió de l'època industrial i les alteracions urbanístiques recents,el nucli conserva encara ben diferenciat pel seu traçat urbà el nucli medieval primitiu, situat en el promontori i dominat per l'església parroquial. Els seus carrers són estrets i en pendent els que pugen cap a la part alta, vers el barri del Pedró.

Davant la mar, paral·lel a la platja, hi ha l'ample passeig marítim, projectat el segon decenni del segle XX

Foto: Escultures de Palamos

Palamos Els seus carrers són estrets i en pendent els que pugen cap a la part alta, vers el barri del Pedró.

 

El Carrer Major és una via comercial i, encara avui, malgrat la competència que li fan tant el passeig com els carrers situats davant mar, és el centre indiscutible de la població.

Actualment Palamós disposa de 26 establiments hotelers amb 5 085 places, 6 càmpings, amb 1 204 places, 47 restaurants i un centenar de bars. Hi ha un nombre molt elevat d'apartaments i de cases d'estiueig i de cap de setmana. Hom calcula que la població triplica amb escreix el nombre d'habitants els mesos d'estiu

Palamós celebra la festa major per Sant Joan, el 24 de juny, que s'allarga fins el dia 26; també és tradició la festa de la Mare de Déu del Carme (16 de juliol), amb una processó de barques enramades, i el Carnaval, durant la celebració del qual es fa rua, s'escull la reina de la festa i es fa ball. La vila és també lloc de celebració de festivals diversos. Té especial importància el Festival Internacional de Música, que el 1990 arribà a la seva XIV edició. Durant l'any se celebren també el Festival de la Cançó Marinera i Mostra de l'Havanera Catalana, que s'escau el mes d'agost a la platja de la Catifa, la festa del Pedal (1 de maig) i l'aplec de la Sardana

Palamós disposa de 26 establiments hotelers amb 5 085 places, 6 càmpings, amb 1 204 places, 47 restaurants i un centenar de bars.

Palamos por Thundershead

A Palamós, però, el món pesquer no s'acaba al moll, sinó que té continuïtat en el Museu de la Pesca, únic a la Mediterrània en la seva especialitat. Aquest centre presenta el passat, el present i el futur de la pesca, a través de la seva exposició permanent i d'un conjunt d'activitats vinculades al fet marítim de la Costa Brava

Club Nàutic Costa Brava: Al "centre" de la Costa Brava i al "centre" de Palamós, hi ha el Club Nàutic Costa Brava amb 250 amarratges i una situació privilegiada per visitar la Costa Brava i les seves cales.


...............................................................

Palamós es un municipio de la Costa Brava.
Las primeras referencias del asentamiento humano en Palamós se encuentran en el dolmen de Montagut (2500-1500 a. C.). y los posteriores restos de un poblado ibérico en la Playa del Castell.

El centro histórico de Palamós ocupa una península que se adentra en el mar y de la que sobresale la iglesia de Santa Maria, de estilo gótico tardío y el museo Cau de la Costa Brava, con colecciones de conchas, cerámica, numismática y pintura.

Foto de cjnzja: Parroquial de Palamos

Entraremos en el pueblo para poder visitar interesantes monumentos y edificaciones, como la Iglesia de Santa Maria (gótica, del S. XV-XVI), en PalamosEl centro es una auténtica red de callejuelas estrechas y de pendiente pronunciada que en la actualidad cuenta con una vida comercial muy activa. Palamós dispone de una amplia infraestructura turística —hoteles, hostales, restaurantes, bares, clubes náuticos, teatro-auditorio, etc.— que puede convertirse en la base ideal desde la que visitar las bellas calas del municipio, el macizo de Les Gavarres y su rico patrimonio histórico y cultural.

Al norte del núcleo de población se concentran playas y calas de gran belleza, como la Platja de Castell, con el poblado ibérico del mismo nombre, situada en una localización privilegiada.el museo Cau de la Costa Brava, con colecciones de conchas, cerámica, numismática y pintura.

Palamós tiene una amplia oferta de gastronomía, basada principalmente en el pescado, producto típico de la localidad. De su playa parten cruceros que van desde Palamós a Calella de la costa y recalan en diferentes puntos de la Costa Brava.

En el centro del pueblo, en la Avenida Catalunya, si tenemos la suerte que es un Martes, podemos pasear por el mercado semanal, el cual nos brinda la opción de comprar diferentes productos típicos, y a la vez ver el ambiente relajado y alegre del pueblo en un día de mercado.

Entraremos en el pueblo para poder visitar interesantes monumentos y edificaciones, como la Iglesia de Santa Maria (gótica, del S. XV-XVI), la Iglesia de Santa Eugenia de Villaromà (S. XI), el Museo de la Pesca (una buena opción para conocer la tradición marinera del pueblo), la Calle Mayor, y, no nos podemos olvidar del Canó de Palamós (reconocido testimonio de su historia)

Foto: Museo de la Pesca

Palamos El museo de la pesca es un espacio amplio, bien iluminado y ordenado dónde el visitante puede disfrutar de un gran número de elementos, ingenios, singularidades del mar y de la pesca en particularEl museo de la pesca es un espacio amplio, bien iluminado y ordenado dónde el visitante puede disfrutar de un gran número de elementos, ingenios, singularidades del mar y de la pesca en particular. Está situado en un lugar inmejorable y vivo, como es el mismo puerto de Palamós. Esta vivacidad se hace patente ya no únicamente en el interior del museo, sino que el visitante una vez en el exterior, puede seguir contemplado otro museo, el del trabajo de la gente del mar, que se materializa cuando se ven llegar a puerto las barcas de pesca, la venta del pescado en la lonja o dando un paseo por los alrededores.

Club Náutico Costa Brava

En el "centro" de la Costa Brava y en el "centro" de Palamós, está el Club Náutico Costa Brava con 250 amarres y una situación privilegiada para visitar la Costa Brava y sus calas.

En el "centro" de la Costa Brava y en el "centro" de Palamós, está el Club Náutico Costa Brava con 250 amarres y una situación privilegiada para visitar la Costa Brava y sus calas

Foto: Club nautic de Palamos

(ftes i fotos, mas informacion ver links de la ficha)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua