GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Palafrugell

Pueblo

Palafrugell

Municipio

Palafrugell / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

22109

 

Ayuntamiento

Dirección

Cervantes, 16

Código postal

17200

Teléfono

972 61 31 00

Fax

972 30 28 04

Oficina Turismo

972 300 228

Web Oficial

Palafrugell

Web de Interés

Visitar Palafrugell

E-mail municipio

 palafrugell@palafrugell.net
 

Planol de Situaciò

Palafrugell és una vila i municipi de la comarca del Baix Empordà. Té algunes cales molt representatives de la Costa Brava i disposa d'una tradició gastronòmica extensa i d'una riquesa cultural personificada en l'escriptor Josep Pla.

 

Esglesia parroquialEl nucli primitiu, a 87 m d'altitud, s'anomena encara Dins la Vila i correspon a l'interior del recinte medieval fortificat; conserva l'antic traçat urbà amb carrerons estrets i curts. La muralla tenia planta pentagonal i seguia els carrers dels Valls i de Cavallers i la Plaça Nova; tenia set torres (sis de les quals foren enderrocades en 1816-18 i la restant, dita torre d'en Moragues, el 1908) i cinc portals; se'n conserven escassíssims vestigis.

En la vila de Palafrugell es pot descobrir racons com el Museu del Suro, la Fundació Josep Pla o l’Espai d’Art Contemporani Can Mario, i d’altres no tan coneguts, com el Centre Fraternal, la torre de Can Mario, el safareig del carrer Ample i els carrerons de dins la vila.

 

 

 

 

Lloc d´interès: (felix2510)TORRE DE SANTA MARGARIDA
CAMINS DE RONDA
JARDÍ BOTÀNIC
SA PEROLA
LES VOLTES
PREMSA DE VI ROMANA
DOLMEN DE CAN MINA DELS TORRENTS
TORRE DE SANT SEBASTIÀ
POBLAT IBER
FONT D ´EN CRUANYES
FONT DE LA TEULA
ARXIU MUNICIPAL
TORRE DE CAN MARIO
ESGLÉSIES
TORRE DE CALELLA
FUNDACIÓN JOSEP PLA
JARDÍN BOTÁNICO DE CAP ROIG
FUNDACIÓN VILA CASAS - "CAN MARIO"

La gastronomia palafrugellenca és molt rica i variada. Tant els plats tradicionals com els plats més avantguardistes són presents a les cartes dels restaurants i estan preparats amb productes de primera qualitat. Us proposem fer un viatge gastronòmic per Palafrugell tastant algunes de les receptes més tradicionals, als restaurants del municipi o bé comprant al mercat

El Mercat por Turisme Palafrugell


Altres indrets del terme

Els veïnats
Calella de Palafrugell
Llafranc
Tamariu
Sant Sebastià de la Guarda
Cap Roig
Llofriu
Les restes arqueològiques

El Museu del Suro és, gràcies a les seves col·leccions i la seva política d’adquisicions, un referent patrimonial i un museu amb actius importants on hi trobem:

•Una col·lecció tecnològica, etnogràfica, històrica i artística de més de 3.500 objectes.
•La biblioteca i hemeroteca més important de l’Estat Espanyol sobre el món del suro.
•Un arxiu documental de primer ordre que acull arxius sectorials i d’empresa.
•El més important arxiu d’imatges especialitzat en el suro.

Treball del Suroo o CorchoDes de l’any 2001, la Festa de la Pela del Suro es celebra al poble de Llofriu (Palafrugell) el dissabte anterior a la revetlla de Sant Joan, enguany, el dia 20 de juny.

L’objectiu primordial de la festa és mostrar a tots els visitants com és pelen els suros, com són els nostres boscos de suredes i a més a més, descobrir el poble de Llofriu a molts visitants que només coneixen del municipi de Palafrugell la seva part costanera.

Els establiments turístics es concentren principalment a les platges de Calella, Llafranc i Tamariu, amb un total de 16 hotels amb 1 788 places, a més de petits hostals i fondes; hi ha 4 càmpings amb unes 3 300 places. Cal afegir les nombroses agències de viatges, 4 oficines de turisme (Calella, Llafranc, Palafrugell i Tamariu), restaurants, bars, sales de festa, tallers i magatzems nàutics, tendes d'alimentació i d'objectes decoratius, etc

------------------------------------

Jardi botànic
Palafrugell es un municipio y localidad de la comarca del Bajo Ampurdán, provincia de Gerona, comunidad autónoma de Cataluña, España.

Tiene algunas calas muy representativas de la Costa Brava y dispone de una tradición gastronómica extensa y de una riqueza cultural personificada en el escritor Josep Pla.

Situado a los pies de les Gavarres, en la parte central y más característica de la Costa Brava, accidentado por la proximidad de las montañas de les Gavarres y por el macizo de Begur.

Festa de La Pela del SuroA Visitar:

-Museo del corcho.
-La franja litoral, abarca 12 kilómetros de recortadas calas y pequeñas playas.
-En las cercanías se puede visitar el Jardín Botánico de Cap Roig en los acantilados de Calella de Palafrugell.
-El Faro de Sant Sebastià y su mirador están situados en la cima de la montaña de Sant Sebastià (165 msnm) que separa Llafranc de Tamariu.


La Ruta Josep Pla es un itinerario diseñado por la Fundació con el fin de dar a conocer a los lectores de la obra de Pla, diversos lugares significativamente planianos de Palafrugell y de su municipio. La Ruta tiene un recorrido marcado por las referencias biográficas y literarias del escritor

Las Fiestas de Primavera son una celebración carnavalesca del municipio que nacieron en el año 1962, después de la prohibición de celebrar el carnaval en toda España. Para evitar la prohibición, se trasladó la fiesta a la primavera con la excusa de celebrar la llegada de esta estación. Participan cuadrillas (colles) carroceras de toda la Costa Brava.
La Fiesta Mayor se celebra alrededor del 20 de junio, día de la patrona del municipio, Santa Margarita

Fundacion Josep PlaAparte del núcleo principal, forman parte del municipio los núcleos costeros de Calella, Llafranc y Tamariu, antiguos barrios de pescadores que se han convertido en importantes enclaves turísticos por la belleza de su situación y por la infraestructura de la que disponen: alojamientos de todo tipo, restaurantes, actividades diversas... Estos núcleos, que han crecido en torno a las calas, han sabido preservar su tradición marinera. En el verano, sus playas se convierten en escenario de diversos recitales de habaneras, entre los cuales destaca el de Calella. (ftes i fotos, mas informacion ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua