GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Osor

Pueblo

Osor

Municipio

Osor / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

361

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 36

Código postal

17161

Teléfono

972 446 000

Fax

972 446 000

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Osor

Web de Interés

Cultura i turisme en Osor

E-mail municipio

ajuntament@osor.cat
 

El municipi d'Osor al fons de la vall del mateix nom, drenada per la riera d'Osor (que desemboca al Ter prop d'Anglès) i voltada per les serres de Porta Barrada, Sant Benet, el Coll i Sant Gregori i pel massís de Solterra i els seus contraforts, fou adscrit a la comarca de la Selva, tot i pertànyer a les Guilleries.

El municipi comprèn el nucli urbà i els veïnats de les Mines d'Osor, Santa Creu d'Horta, Sant Gregori, el Coll i Sant Miquel de Maifré

Imagen

El municipi d'Osor al fons de la vall del mateix nom, drenada per la riera d'Osor (que desemboca al Ter prop d'Anglès) i voltada per les serres de Porta Barrada, Sant Benet, el Coll i Sant GregoriEl terme és regat pel riu Ter, al nord-est, incloent-hi la presa de Susqueda, i per la riera d'Osor, la de més cabal de les Guilleries, que desemboca al Ter mitjà entre Anglès i la Cellera de Ter i té afluents diversos: torrent del Carbonell, sots de la Maduixa i de can Pellaringa, rieres Noguerola i Gironella

La vila d'Osor es troba a la vora de la riera i encerclada de muntanyes. Centra la població l'església parroquial (dedicada a sant Pere, sant Joan i sant Tomàs).

Resten algunes cases antigues, amb notables finestrals i llindes de pedra, alguns dels quals són gòtics o conopials. Moltes d'aquestes cases han estat força modificades.

Llocs d´interès:

El pont Vell
L’església parroquial de sant Pere
La torre de Recs
Els carrers i places
La font del Borrell
El pont de can Vidal i el pont de les Bruixes
Santuari de la Mare de Déu del Coll
Santa Creu d’Horta
El Sobirà de Santa Creu
Sant Gregori
Nostra Senyora del Part
La torre de Sant Joan
Les Mines d’Osor
La presa de Susqueda

Foto
Val la pena, simplement, de passejar i caminar pel poble, i molt especialment pel passeig de la Font del Borrell -una de les fonts més conegudes de la comarca i documentada des del s.XVIII- on es pot assaborir una fresca aigua a l'ombra dels arbres.

En els darrers anys, el municipi s'ha anat modernitzant, urbanitzant i promocionant. La construcció de la piscina municipal, de la pista polieportiva, del nou camp de futbol i del pont del Maroi, l'ajardinament de diversos espais, la inauguració d'un càmping, d'una casa de colònies i d'una casa de turisme rural, la rehabilitació i modernització de la casa consistorial, del Local, del dispensari municipal, de l'enllumenat públic de molts carrers, de les instal.lacions i captacions d'aigua corrent i de les escoles, a més de la de moltes cases, la urbanització del barri del Solaric i la rehabilitació del casc antic, mostren els nous aires que es respiren en la població.

Són apreciades les carns i embotits així com la mongeta d'Osor, de tavella vermella, avui, però, amb poca producció. Els bolets, les castanyesi els cuinats de cargols i senglar són molt recomanables al costat de les pilotilles,mandonguilles...

Existeixen arbres monumentals com l'alzina de la Coma, el pi i el roure de can Iglèsies, els castanyers del Cruset i el Sobirà i el grèvol i teix del Cerver. A part, es pot veure la flor o herba de Sant Segimon, planta medicinal i ornamental molt escassa peculiar de la zona.

Les festes més importants d'Osor són la festa major, que se celebra el 29 de juliol i la festa major del Terç, que se celebra el tercer diumenge de setembre, d'on li ve el nom.El Ball del Ciri és la dansa característica d'Osor.(ftes i fotos, mas informacion ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua