GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Ordis

Pueblo

Ordis

Municipio

Ordis / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

375

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Església, 1

Código postal

17772

Teléfono

972 525 159

Fax

972 526 016

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ordis

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès d´Ordis

E-mail municipio

ordis@ddgi.cat
 

Ordis forma part de la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 8 km2 i 98 m. d'altitud.

Els límits del terme municipal són al nord amb Avinyonet de Puigventós i Borrassà, a l'est amb Borrassà, al sud amb Pontós i a l'oest amb Navata. El municipi inclou, a més, els veïnats de Pols i de Sant Nicolau

El poble d'Ordis forma un nucli agrupat de carrers estrets. Els edificis tenen estructures dels segles XVI-XVIII, però sovint han estat alterats. Hi veiem algunes obertures decorades i llindes amb inscripcions i dates d'aquesta època.

Ordis: l'església de sant Nicolau, situada en el veïnat de masies aïllades que porta el mateix nom.

Sant Nicolau d´Ordis

Llocs d´interès:

Església de Sant Julià i Santa Basilissa
Ermita de Santa Maria de Pols
Ermita de Sant Nicolau
Capella de Santa Caterina
Antic Hospital de Santa Caterina

Ordis celebra la seva festa Major per Sant Julià (el 7 de gener) i se celebra també la Festa de Sant Isidre (15 de maig). El dilluns de Pasqua se celebra l'aplec de l'ermita de Sant Nicolau i per la candelera (el 2 de febrer) es fa l'aplec a l'ermita de Pols.

És un poble voltat de grans camps de blat i altres cereals, entre ells l'ordi que ha donat nom al poble (del llatí hordeis, plural de hordeum). També hi ha forces oliveres, fruiters i alguna vinya, terra de secà.

Ordis És un poble voltat de grans camps de blat i altres cereals,

El Paisatge rural d´Ordis de Braid44

 

A la plaça de l'Església hi ha un petit casalot que ha estat arranjat modernament com a casa del comú. Amb anterioritat fou la casa del sabater d'Ordis

El Sabater d'Ordis es un personatge literari inmortalitzat pel poeta empordanès Carles Fages de Climent, que el 1954 va publicar el poemari "La balada del sabater d'Ordis", amb pròleg d'Eugeni d'Ors, i il·lustració i epíleg de Salvador Dalí. El personatge, que Eugeni d'Ors va comparar amb el Quixot, caminava pels camins de l'Empordà, tot dirigint la tramuntana amb una canya.(ftes i fotos, mas informacion ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua