GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Olot

Pueblo

Olot

Municipio

Olot / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

32903

 

Ayuntamiento

Dirección

Passeig Bisbe Guillamet 10

Código postal

17800

Teléfono

972 279 100

Fax

972 27 91 08

Oficina Turismo

972 26 01 41

Web Oficial

Olot

Web de Interés

Turisme d´Olot

E-mail municipio

turisme@olot.cat
 

Olot és la capital de la comarca de la Garrotxa i cap del partit judicial d'Olot a la província de Girona. Està situada en una plana envoltada per les serres de Sant Valentí, Aiguanegra, l'altiplà de Batet, Marboleny i Sant Valentí de la Pinya. La plana és travessada pel riu Fluvià i la riera de Riudaura.

Olot és la capital de la comarca de la Garrotxa i cap del partit judicial d'Olot a la província de Girona

Olot

El municipi comprèn la ciutat d'Olot, cap de comarca, antics pobles i veïnats (Sant Roc d'Olot, Sant Cristòfol les Fonts, Sant Andreu del Coll, Closells), situats al voltant de la ciutat, com també diverses urbanitzacions i l'antic terme de Batet de la Serra.

La ciutat d’Olot es troba situada a la intersecció de tres petites valls creuades pel riu Fluvià, a 440 metres d’alçada. La seva capitalitat es deu, en part, a la seva posició central dins la comarca de la Garrotxa, l’activitat industrial i comercial, la vida cultural i les circumstàncies històriques.

Viure entre volcans forma part de la quotidianitat dels olotins, i és que la ciutat està situada dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. S’hi troben quatre volcans dels quals destaca el Montsacopa, una talaia al bell mig de la ciutat.

Plaça Clarà

La ciutat d'Olot és un indret d'una gran bellesa natural i una població on la història ha deixat una profunda empremtaLa ciutat d'Olot és un indret d'una gran bellesa natural i una població on la història ha deixat una profunda empremta, i alhora, la indústria, la vitalitat comercial i el pes de la seva vida cultural l'han convertida en indiscutible cap de comarca.

 

  

Olot compta amb espais naturals interessants:

El Fluvia per Olot

La ciutat d’Olot es troba situada a la intersecció de tres petites valls creuades pel riu Fluvià, a 440 metres d’alçada.- Volcans de la Garrinada, el Bisaroques i el Montolivet
- Parcs, jardins i zones infantils
- El Paratge de la Moixina
- Les fonts
- El riu Fluvià
- El Museu dels Volcans
- El Parc de Pedra Tosca
- Ruta del carrilet (Via Verda)

 

 L’arquitectura modernista i els passejos arbrats són els elements de la ciutat que més captiven per la seva bellesa. Encara que també hi trobem altres estils arquitectònics en construccions com el Claustre del Carme (s.XVII) o l’església de Sant Esteve (s.XVIII).

 

Museo de los Volcanes

El Museo de los Volcanes forma parte del Museo Comarcal de la Garrotxa y está situado en un paraje rodeado de verde, tranquilidad y frescor, el Parc Nou, en el edificio de la Torre Castanys, un edificio señorial del 1854 proyectado por el arquitecto Josep Fontseré.Rutas de interes cultural:

- El Modernisme

- El Claustre del Carme

- L'Hospici

- L'església de Sant Esteve

- L'església del Tura

- El Teatre Principal

- L'Eixample Malagrida

- El Museu Comarcal de la Garrotxa

- El Museu dels Sants

- La Casa- Museu Can Trincheria

- La faràndula olotina

- Les sales d'exposició i galeries d'art

- Arquitectes RCR

- Les escultures als carrers

Olot és una ciutat amb una forta activitat cultural i artística, d'on han sorgit moviments històrics com les escoles d'imatgeria o l'Escola paisatgística d'Olot.

Altres indrets del terme

El castell del Coll
La Font Moixina
Sant Cristòfol les Fonts
Sant Andreu del Coll
L'Hostal de la Corda
Els masos
Batet de la Serra
El santuari de la Trinitat
La torre de les Bisaroques

Gastronomia: La Cuina Volcànica es una proposta elaborada per experts que aplega els millors productes i els més significatius de la zona, com els fesols, els cargols, els naps, els escarlots, les tòfones, les patates, etc. Cal tastar, també, els excel·lents embotits casolans, tortells adobats i coques de llardons, les farinetes de fajol i la ratafia, un deliciós licor destil·lat a partir de nous verdes, aiguardent i una bona munió d'herbes aromàtiques.

 

Mare del Déu del Tura

la festa major de la Mare del Déu del Tura d´Olot , que s'escau al voltant del 8 de setembre.

 

 

 

 

 

Monument a la Sardana

l'aplec de la sardana, que té lloc pel juliol, i la Fira de Sant Lluc, per l'octubre, d'origen medieval,


 

 

 

 

 

 


Les festes més populars que se celebren a Olot són el Corpus, que inclou l'ornamentació de catifes als carrers, una processó, i la cercavila amb els gegants i capgrossos, i sobretot la festa major de la Mare del Déu del Tura, que s'escau al voltant del 8 de setembre. Cal esmentar també l'aplec de la sardana, que té lloc pel juliol, i la Fira de Sant Lluc, per l'octubre, d'origen medieval, que es revifà a partir del 1960, en la qual es destaca la típica Fira del Dibuix amb la participació d'artistes locals i d'altres contrades.(ftes i fotos, mas informacion ver links de la ficha)

Volcan Santa Margarida por Levilo

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua