GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Olopte

Pueblo

Olopte

Municipio

Isovol / Comarcas: Cerdanya

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

50

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 2

Código postal

17539

Teléfono

972 894 051

Fax

972 894 339

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Olopte

Web de Interés

Isovol

E-mail municipio

ajisovol@ddgi.cat
 

El poble d’Olopte és molt petit, però tot i això té una encantadora església romànica. També hi ha una petita, però increïblement ben conservada ermita, la de Quadres, al costat del Segre. A més, podem trobar dos antics ponts i un parell de fonts que mereixen una visita.

Olopte

L'església de Sant Pere d'Olopte, es troba a la part alta d'un petit promontori a l'esquerra de l'entrada del poble d'Olopte, a la comarca de la Baixa Cerdanya.

Església romànica, en molt bon estat, del s. XII, tot i que el campanar és posterior. Edifici compost d’una nau rectangular, encapçalada per un absis semicircular. La portalada esculpida mostra cinc arquivoltes, decorades amb motius vegetals i zoomorfs. S'hi va trobar una interessant talla romànica de la Mare de Déu conservada avui en un museu.

La parròquia estava originalment sota la advocació de Sant Feliu i com moltes de les esglésies d'aquesta zona està documentada a l'acta de consagració de finals del segle X de la Seu d'Urgell.

Allotjament rural Cal Mas: Tel. 639.16.94.96 / 972.89.42.05

Cal Mas, turisme rural

La Masia es troba al centre d’un PEIN, un Espai Natural Protegit, on podem trobar una gran varietat de paisatges i realitzar passejades molt interessants . Exhuberants boscos de ribera, prats on pastura el bestiar, boscos de pins, ... A més la casa està ubicada entre dos turons, els quals, amb la seva modesta alçada, ens ofereixen unes meravelloses vistes de tota La Cerdanya i els imponents cims, de gairebé tres mil metres, que l’envolten. Podem veure el Puigpedrós, el Puigmal, el Parc Natural del Cadí, la Molina i la Masella. I tota la plana de La Cerdanya, amb el riu Segre que la creua d’Est a Oest, així com els pobles de Puigcerdà i Alp(ftes i fotos ver links de la ficha)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua