GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Navata

Pueblo

Navata

Municipio

Navata / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1080

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Vila, 5

Código postal

17744

Teléfono

972 565 004

Fax

972 565 320

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Navata

Web de Interés

historia i patrimoni de Navata

E-mail municipio

ajuntament@navata.org
 

Navata és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Limita amb la comarca del Pla de l'Estany, entre els rius Manol i Fluvià.

Navata

El nucli urbà es troba al bell mig d'una plana lleugerament ondulada, adosada a unes muntanyes que s'eleven per la banda nord i li donen l'aspecte de terrassa orientada al mar. El nucli més vell és a ponent de l'església parroquial, i forma un atractiu conjunt d'arquitectura popular, amb cases de dues o tres plantes, amb un gran nombre de llindes amb inscripcions i emblemes dels oficis (segles XVII i XVIII) i alguna casa pairal d'aquesta època com Can Casamor, d'on fou fill el col·leccionista d'art i escultor Antoni Casamor i d'Espona (1907-80).

Informacion Consorci Salines Bassegoda

L'actual parròquia de Sant Pere de Navata és un gran temple del segle XVII.

 

L'actual parròquia de Sant Pere de Navata és un gran temple del segle XVII. És d'una nau amb capelles laterals. L'absis té planta semicircular a l'exterior i poligonal a l'interior. La portalada principal, del frontis, és interessant per la seva decoració.

 

 

 

Imagen

Sant Pere de Navata de Can Miró

 

Sant Pere de Navata de Can Miró:

El temple consta d'una sola nau acabada en una absis semicircular. La volta que cobreix la nau està lleugerament apuntada. Al mur esquerre podem trobar tres arcs de mig punt tapiats. Això sembla indicar la presencia d'una altra nau més antiga que va desaparèixer o bé un projecte de construir-ne una altra i que no es va materialitzar.
El més destacat d'aquest edifici és la seva portalada. Consta de quatre arquivoltes de mig punt en gradació. La primera està decorada amb un motiu que recorda a una corda i que l'aresta. La segona, en canvi, presenta una canaleta a l'aresta decorada amb semiesferes. La tercera no té decoració, tot el contrari que la quarta, on es poden veure uns motius helicoidals i semiesferes. Les arquivoltes acaben en el bell timpà. En ell està representada una imatge de l'Agnus Dei. La segona i quarta arquivolta descanses en columnes, els capitells de les quals estan decorats amb motius vegetals i animals

Llocs d´interès:

Església parroquial de Miró
Temple religiós

El castell de Navata
Edifici d'obra civil

La muralla
Edificació d'obra civil

Canelles
Conjunt arquitectònic

Església de Sant Pere de Navata
Temple religiós

Riera d'Alguema
Paratge natural

El riu Manol
Paratge natural

El riu Fluvià
Paratge natural

Foto: Sant Esteve

Sant Esteve de Canelles

 

Sant Esteve de Canelles:

L'església es cita per primera vegada en un document de l'any 855, quan apareix com una possessió del monestir occità de Santa Maria de la Grassa, situació que es va mantenir fins el segle XIV
El temple té una sola nau rectangular acabada en un absis semicircular, en el que s'obre una finestra de mig punt i doble esqueixada. Com en d'altres temples de la zona, trobem reforçats els murs laterals amb uns grans arcs cecs adossats

Altres indrets del terme:

Els masos
El castell de Navata
Can Miró i l'església de Sant Pere de Navata
Canelles
Taravaus

El poble de Navata participa en la pujada collectiva al santuari de la Mare de Déu del Mont (Albanyà), amb motiu de la Diada de l'Onze de Setembre, i la Castanyada, al mes de novembre, que organitza l'entitat Amics de Navata.(ftes i fotos mas informacion ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua