GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Montiro

Pueblo

Montiró

Municipio

Ventallo / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

730

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

17473

Teléfono

972 793 156

Fax

972 793 117

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Montiro

Web de Interés

Ventallo

E-mail municipio

ventallo@ddgi.cat
 

El poble de Montiró és a llevant del terme, sobre una eminència de terreny avui imperceptible, al bell mig de la plana. És més a prop de la vila de l'Armentera que no del poble de Ventalló. El nucli és format per un grup de masies i casals, dels quals es destaca l'antic palau dels Margarit.

Foto

L'església parroquial de Sant Sadurní de MontiróL'església parroquial de Sant Sadurní de Montiró és d'origen romànic, estil del qual conserva només l'estructura de l'absis, dels segles XII-XIII. La nau pertany, bàsicament, a la reforma obrada a la fi del segle XVII o a la primeria del XVIII. A migdia hi ha unes capelles adossades.

El palau dels Margarit, al centre del poble, és conegut popularment com Ca l'Isern. De forma rectangular, té planta i dos pisos i es cobreix amb teulada a quatre vents. La finestra del centre de la façana presenta una llinda on s'explica el mestre de cases que construí la casa i l'any d'erecció (1627). Al mig de la llinda sobresurt un relleu circular dins el qual hi ha l'anagrama del nom de Crist i el de la Verge. Sobre la finestra, dins el mur, hi ha un petit relleu en forma de fornícula dins la que s'hi esculpí una Verge que sosté el Fill amb el braç esquerre (la Mare de Déu de Gràcia).

Altres casals notables són Can Saliner i Can Galí.(ftes ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua