GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Meranges

Pueblo

Meranges

Municipio

Meranges / Comarcas: Cerdanya

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

83

 

Ayuntamiento

Dirección

Camí de Girul, s/n

Código postal

17539

Teléfono

972 880 054

Fax

972 880 054

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Meranges

Web de Interés

Cultura i turisme en Meranges

E-mail municipio

meranges@ddgi.cat
 

Meranges forma part de la comarca de la Cerdanya, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 37,38 km2 i el poble està a 1.590 m. d'altitud.

 

Meranges forma part de la comarca de la Cerdanya, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 37,38 km2 i el poble està a 1.590 m. d'altitud.

Els límits del terme municipal són al nord amb Andorra i França, a l'est amb Ger, al sud amb Isòvol i a l'oest amb Eller, Talltendre, Lles i Coborriu de la Llosa. El municipi comprèn, a més del poble de Meranges, les cases del Raval i el llogaret de Girul

Els límits del terme municipal són al nord amb Andorra i França, a l'est amb Ger, al sud amb Isòvol i a l'oest amb Eller, Talltendre, Lles i Coborriu de la Llosa. El municipi comprèn, a més del poble de Meranges, les cases del Raval i el llogaret de Girul

Meranges

El poble de Meranges és situat als vessants sud-occidentals del Roc Roig, sota el serrat del roc de Carena, a l'esquerra del Riu Duran. Moltes de les cases, de pedra, amb teulats de llicorella i balconades de fusta, pirinenques, han estat restaurades.

Sant Serni de Meranges:

L'edifici, del s. XII, té una sola nau amb l'absis semicircular, però ha patit fortes transformacions. Les parts més antigues són l'absis i la portalada, tot i que aquesta va ser traslladada al començament del s. XVIII. El cos afegit sobre l'antiga nau es creu que tenia una funció defensiva per reforçar la presència del castell de Meranges, situat sobre el turó que domina el poble.

Sant Serni de Meranges:L'edifici, del s. XII, té una sola nau amb l'absis semicircular, però ha patit fortes transformacions. Les parts més antigues són l'absis i la portalada, tot i que aquesta va ser traslladada al començament del s. XVIII. E

Sant Serni

El més destacable és la porta, així com la finestra de l'absis, perquè presenta decoració escultòrica. La primera té un arc de mig punt amb cinc arquivoltes de granit. Els capitells, de gres d'Isòvol, estan molt erosionats i desdibuixats; tot i així, hom hi pot distingir motius vegetals i zoomorfs. La porta està coberta de ferros forjats acanalats i acabats de forma cargolada. La finestra presenta una gorja exterior ornada amb boles.

A les arquivoltes es troben esculpides nombroses figures amb diferents temes

En un edifici contigu a l’església, el Museu de l’Esclop t’acostarà a una activitat que és patrimoni cultural del Pirineu: l’antiga tradició esclopera. L’esclop és una sabata de fusta d’una sola peça que servia per caminar sobre la neu, per llocs humits o per treballar la terra. La seva elaboració, pròpia dels mesos d'hivern, era una de les indústries familiars més difoses del Pirineu.

la visita per conèixer l’entorn i els espectaculars Llacs de Meranges: el Llac Pla, l’Estany de Mal de Guils, el Llac dels Engorgs o el Llac de Malniu. Aquest darrer, que es troba al nord del poble, és el més impressionant, amb una circumferència de prop de 1.250 metres.

Hom celebra la festa major el tercer diumenge de juny i la festa petita, pràcticament desapareguda, per Sant Serni, el 29 de novembre. Des de fa dos anys, l'ajuntament i la Societat Gastronòmica del Pirineu organitza, en un dia variable de maig, la festa de la Xicoia; els assistents pugen a la muntanya a collir xicoies i es fa un dinar vora el refugi de Malniu.

-------------------------------------

Iglesia de Sant Serni de Meranges

Consta de nave única con un ábside semicircular y bóvedas de arco ojival, en la parte central del ábside se abre una pequeña ventana con motivos esculpidos en relieve, en el interior del ábside aún se pueden ver restos de pinturas murales representando el Pantocrátor.

sant serni  Meranges La portalada está constituida por cinco arquivoltas de piedra granítica menos lo capiteles, la imposta y sus basas que son de mármol rosa, todo lo realizado en este mármol se encuentra bastante erosionado.

Puerta de Sant Serni

La portalada está constituida por cinco arquivoltas de piedra granítica menos lo capiteles, la imposta y sus basas que son de mármol rosa, todo lo realizado en este mármol se encuentra bastante erosionado.

En las arquivoltas se encuentran esculpidas numerosas figuras con diferentes temas
La puerta tiene una gran variedad de hierros forjados, arrancados de la original y puestos en los nuevos batientes

Museo del Zueco

MUSEO DEL ZUECO
Plaza Mayor, 1
Tel: 972.880.864

El museo de forma didáctica, agradable y muy bien presentado, muestra la elaboración del zueco, no solamente en lo referente a las herramientas y utensilios necesarios para su fabricación, sino también ahonda en su historia, tradiciones o dichos que la tradición le ha impregnado a lo largo de centurias

el municipio también es un buen punto de partida para muchas excursiones. Si has llegado hasta aquí, aprovecha la visita para conocer el entorno y los espectaculares Lagos de Meranges: el Llac Pla, l’Estany del Mal de Guils, el Llac dels Engorgs o el Llac de Malniu. Els llacs de Meranges:

Lagos de Meranges: el Llac Pla, l’Estany del Mal de Guils, el Llac dels Engorgs o el Llac de Malniu.

Llac Malniu

- Llac Pla (a 1.200 m.)

- Llac de Malniu (2.240 m): Es troba a 5 km al nord de Meranges i amida prop de 1.250 m. de circumferència i té una profunditat aproximada de 5m.

- Estany de Mal de Guils (2.260 m.)

- Llac dels Engorgs: Llac d'uns 80 metres de llargada per uns 40 d´ample i uns quatre metres de fondària.

Su entorno ofrece incalculables posibilidades de ocio: los ríos, en donde se practica la pesca de la trucha, los bosques, donde habitan especies animales tales como: el corzo, la gamuza, el jabalí, el calamón, la perdiz blanca, la perdiz pardilla, etc. los prados, generosos por sus forrajes, las cimas y las cuevas, son otros atractivos.

Es un lugar ideal para las acampadas, colonias y travesías, para practicar la caza, la pesca, el parapente........

(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua