GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Massanes

Pueblo

Massanes

Municipio

Massanes / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

709

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Major 5

Código postal

17452

Teléfono

972 86 44 80

Fax

972 86 52 50

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Massanes

Web de Interés

El poble de Maçanes o Massanes

E-mail municipio

Contacte
 

El terme municipal de Maçanes, de 25,68 km², s'estén a l'esquerra de la Tordera i a la dreta del curs final de la riera de Santa Coloma, fins poc abans de la confluència d'ambdues. La darrera forma el límit oriental amb el terme de Maçanet de la Selva, mentre que a ponent confronta amb Hostalric i Sant Feliu de Buixalleu, al N amb Riudarenes i al S amb Fogars de Tordera.

El terme municipal de Maçanes, de 25,68 km², s'estén a l'esquerra de la Tordera i a la dreta del curs final de la riera de Santa Coloma, fins poc abans de la confluència d'ambdues. La darrera forma el límit oriental amb el terme de Maçanet de la SelvaEl poble de Maçanes es troba al centre del terme, a 164 m d'altitud. L'església parroquial de Sant Esteve, que s'alça en un extrem del petit grup de cases, fou refeta al segle XVII.

Per visitar al municipi:

L’església parroquial de sant Esteve està situada a l’extrem de ponent del petitnucli urbà i s’hi accedeix des de la plaça de Catalunya. La primera referència del’església de sant Esteve data de .nals del segle XI

Sant Esteve

Antic edifici escolar
Antic hostal de la vila
Sant Roc: ermita i zona de picnic
Ajuntament i Sala-museu
Església parroquial de Sant Esteve
Plaça de Catalunya, rectoria antiga i pou municipal
Mas Ferran
Mas Quadres
Can Cambrerol
Can Ramilans
Pont penjat
Forn de rajols del Rieral
Presa de Can Freixes
Església de sant Josep Obrer de l’Empalme
Hostal Can Privat de l’Empalme
Can Marquès
Can Mallorca del Bosc
Cal Ferrer Pagès

Masia d'estructura basilical amb obertures rectangulars amb llinda monolítica i arcs de descàrrega de rajol propis del s. XIX. El seu origen podria ser més antic, donades les característiques de l'edifici de treball exempt que hi ha al costat, que presenta una porta amb impostes d'aspecte clarament anterior al segle XIX.

Cal Ferrer Pages

De l’estructura del temple primitiu, d’estil romànic, només se’nconserva l’absis, visible des del pati de l’antiga rectoria, avui convertida en segonaresidència. L’absis està ornamentat amb un fris d’arcuacions llombardes, en sèriesde sis entre lesenes, acabades amb un fris de dents de serra i una simple motlluraal ràfec. L’aparell és de sis carreus ben treballats i col·locats en .lades horitzontalsi uniformes, palesant les formes pròpies de l’arquitectura llombarda del segle XI.La fàbrica actual és obra del segle XVII tot i que es va apro.tar l’estructura originald’una nau capçada per un absis semicircular. La façana és molt senzilla, ambportada rectangular i una .nestra com a rosetó també rectangular. El campanar ésde planta quadrada amb una obertura a cada banda, acabat en una galeria ambbarana.

Ermita Sant roc: Edifici de planta rectangular, d'una sola nau, capçada a llevant per un absis semicircular, datable al s. XV. La façana presenta una porta adovellada de mig punt, retallada posteriorment en forma rectangular, un ull de bou i un campanar d'espadanya refet posteriorment. Té una petita capella adossada a tramuntana. Preserva el culte i s'hi realitza l'ofici de la festa major de Massanes.

Degut a l’abundància de boscos i rierols, la fauna s’escampa per tot el terme municipal. El porc senglar, és una de les espècies de mamífers més representativa. En menor quantitat, de gats marcs, guineus, mosteles, toixons, esquirols, eriçons, llebres, conills i ratolins de bosc. Pel que fa als amfibis i rèptils podem trobar la granota verda, el gripau comú, el gripau llevador, el llangardaix verd, el dragó, la serp verda, la serp d’aigua i fins i tot algun escurçó. Els ocells més comuns són la merla, el pinsà, el verderol, la puput, el pit-roig, el pit-verd, el rossinyol, el tudó, la perdiu i el tord. També alguns rapinyaires com l’esparver, el mussol i l’òliba.

Les cuineres de Massanes poden oferir tot tipus de rostits i guisats amb productesde la terra, com bolets, castanyes i naps.

Les festes més importants són la festa major de Sant Cebrià, el primer cap de setmana d'agost, i l'arrossada de germanor de l'11 de setembre, iniciada el 1977, a l'ermita de Sant Roc.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua