GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Maia De Montcal

Pueblo

Maia de Montcal

Municipio

Maia de Montcal / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

407

 

Ayuntamiento

Dirección

c/Nostra Sra. del Mont, 12

Código postal

17851

Teléfono

972 591 051

Fax

972 590 801

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Maia De Montcal

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de Maià de Montcal

E-mail municipio

maiademontcal@ddgi.cat
 

Maià de Montcal és un municipi de la comarca de la Garrotxa. El seu terme municipal limita amb les comarques del Pla de l'Estany i l'Alt Empordà, i es travessat pel riu Fluvià, el terreny està accidentat pel Montcal ( 529 metres) i a la dreta de la riera de Maià.

Maià de Montcal és un municipi de la comarca de la Garrotxa. El seu terme municipal limita amb les comarques del Pla de l'Estany i l'Alt Empordà, i es travessat pel riu Fluvià, el terreny està accidentat pel Montcal ( 529 metres) i a la dreta de la riera de Maià.

Maià de Montcal

La població la formen diversos nuclis: "El Quer", on es dreça l'església; "les Ferreries", més modern, que ha vingut sorgint a banda i banda de la carretera i on va ser construïda la piscina als nostres dies. Els altres veïnats que integren el municipi, a més de l'antic poble de Dosquers, són Bruguers, Jonqueres, Llorenç i Pocafarina.

Llocs d´interès:

Monestir de Santa Maria de Jonqueres
Masies i Cases pairals
Església de Sant Vicenç de Maià
Església de Sant Martí de Dosquers
El Riu Fluvià:Paratge natural

 Actualment se la coneix amb el nom de Santa Magdalena de Maià, però antigament fou l'església del priorat de Santa Maria de Jonqueres

Ventana de Santa Magdalena

Moltes cases abandonades han estat rehabilitades com a lloc de segona residència. Hi ha una associació de veïns, un casal popular on el jovent organitza activitats culturals, i un col·legi públic d'ensenyament primari. Les instal·lacions esportives consten d'una piscina i un camp de futbol, i les sanitàries, d'un dispensari municipal.

El paisatge està conformat sobretot per roures i alzines.La seva economia principal és agrícola de secà amb cereals, vinyes i oliveres. Té ramaderia bovina i porcina.

Diada Bastonera: Segons se sap, la simbologia del ball de bastons a Catalunya és la interpretació de dos bàndols lluitant, fent diferents moviments i alternant la lluita amb l'entrecreuament de bàndols, distingits pels colors dels seus vestuaris.El vestuari del ball de bastons és força variat segons el poble, la zona o la formació que l'executa però hi ha elements comuns. El calçat acostuma a ser l'espardenya, pantalons blancs, faldellí, faixa de color, camisa blanca i mocador de color creuat al cos. Tot i així hi ha colles que no duen el faldellí, d'altres que utilitzen pantalons de vellut, mocadors al cap, barrets, armilles i d'altres elements característics de cada lloc.

Diada Bastonera: Segons se sap, la simbologia del ball de bastons a Catalunya és la interpretació de dos bàndols lluitant, fent diferents moviments i alternant la lluita amb l'entrecreuament de bàndols, distingits pels colors dels seus vestuaris

Diada Bastonera

La població celebra la festa major el diumenge després del 22 de gener en honor a sant Vicenç.(ftes i fotos ver links de la ficha)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua