GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Maçanet De Cabrenys

Pueblo

Maçanet De Cabrenys

Municipio

Maçanet De Cabrenys / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

723

 

Ayuntamiento

Dirección

Paret Nova 12

Código postal

17720

Teléfono

972 54 40 05

Fax

972 54 41 08

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Maçanet De Cabrenys

Web de Interés

Informacio general de Maçanet De Cabrenys

E-mail municipio

Contacte
 

El terme municipal de Maçanet de Cabrenys, de 67,46 km², es troba a l'extrem NW de la comarca, als vessants pirinencs limítrofs amb el Vallespir, i per tant, a la frontera franco-espanyola des del tractat dels Pirineus (1659). Comprèn la vila de Maçanet de Cabrenys, cap del municipi, i els agregats de Tàpies, els Vilars i Oliveda.

Comprèn la vila de Maçanet de Cabrenys, cap del municipi, i els agregats de Tàpies, els Vilars i Oliveda.Limita amb els termes empordanesos d'Albanyà i Sant Llorenç de la Muga (S) i Darnius i la Vajol (E) i amb els vallespirans de les Illes, Ceret, Reiners, Montalbà de l'Església, Sant Llorenç de Cerdans i Costoja (N).

L'església de Sant Martí, del segle XII o XIII, pertany al romànic tardà. Està formada per una única nau rectangular coberta per una volta en arc ogival i per un absis semicircular cobert d'una volta en forma d'ametlla. El portal està format per un timpà voladís llis de quatre arcs i d'una arquivolta; la porta, de fusta, està decorada amb forjats característics de l'època.

Sant MartiCelebra les festes el primer diumenge de juliol i l'11 de novembre, diada del patró Sant Martí.

El tercer cap de setmana de juliol s'hi celebra el festival MaçArt, amb exposicions de pintura, fotografia i escultura, performances diverses, recitals de poesia, narrativa, música popular i alternativa.

El primer diumenge d'agost se celebra l'aplec de les Salines.

El primer diumenge després de Sant Isidre hi ha una arrossada popular al Santuari de les Salines.

Massanet de Cabrenys, oficialmente y en catalán Maçanet de Cabrenys, es un municipio español de la comarca catalana del Alto Ampurdán (provincia de Gerona).

Massanet de Cabrenys

------------------------------------

Massanet de Cabrenys, oficialmente y en catalán Maçanet de Cabrenys, es un municipio español de la comarca catalana del Alto Ampurdán (provincia de Gerona).

Su término está situado a los pies de la vertiente oriental de los Pirineos, con el rio Arnera y el Fraussa. Posee numerosas fuentes, lo que unido a su clima, atrae a numeroso turismo,que es la principal fuente de ingresos económicos, junto con la agricultura de secano y la ganadería. Tiene una planta embotelladora de agua.

Lugares de interés:

Iglesia de San Martín de Massanet. Siglo XII
Capilla de San Sebastià. Siglo XVII
Santuario de la Virgen de las Salinas.
Iglesia de Sant Andreu d'Oliveda.
 

El Santuari de la Mare de Déu de Les Salines és emplaçat a 1.080 m. d´altitut, al nord de la vila de Maçanet. S´hi arriba per una carretera forestal que surt del poble, amb un recorregut de 13km.

Santuari de la Mare de Déu de les Salines

Nucleos de poblacion:

Maçanet de Cabrenys
Arnera
Les Creus
Les Mines
Les Salines
Tapis
Els Vilars
Oliveda

Maçanet de Cabrenys recibe en la actualidad muchas visitas, sobre todo los fines de semana, de personas que suben en busca de las mejores setas de la comarca, a la caza del jabalí, muy abundante o a practicar la pesca de río muy popular en la zona. Sin embargo no encontraremos nunca grandes aglomeraciones pudiendo disfrutar así de un marco natural y romántico y claramente excepcional en el Empordà.
(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua