GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Lloret De Mar

Pueblo

Lloret de Mar

Municipio

Lloret de Mar / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

37734

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, núm. 1

Código postal

17310

Teléfono

972 36 18 00

Fax

972 37 03 96

Oficina Turismo

972364735

Web Oficial

Lloret De Mar

Web de Interés

Platges i patrimoni de Lloret de Mar

E-mail municipio

Enviar
 

El municipi de Lloret de Mar, un dels grans centres turístics de la Costa Brava, a la façana marítima de la Selva, entre els termes municipals de Blanes al SW i el de Tossa al NE, té una extensió de 47,87 km² i comprèn, a més de la vila i cap administratiu, diversos veïnats i nombroses urbanitzacions com Sant Pere del Bosc o Salou, Rocagrossa, les Alegries,

 

El municipi de Lloret de Mar, un dels grans centres turístics de la Costa Brava, a la façana marítima de la Selva, entre els termes municipals de Blanes al SW i el de Tossa al NE, té una extensió de 47,87 km² i comprèn, a més de la vila i cap administratiu, diversos veïnats i nombroses urbanitzacions com Sant Pere del Bosc o Salou, Rocagrossa, les Alegries, Canyelles, Santa Cristina, Fenals, Pegueres, la Montgoda, el barri de Lloret de Dalt, etc.

Pionera en el turisme europeu dels anys 50, Lloret s'ha convertit en una de les destinacions turístiques més importants. Punt de trobada de cultures i tradicions, manté la seva identitat cultural, i tradicions que resten immutables al pas del temps, a les quals n'ha incorporat de més actuals, com a vila cosmopolita i capdavantera que és.

Presenta unes excel·lents platges, de sorra granulada i de topografia rocosa, en les que es poden trobar les zones més paradisíaques i úniques de tota la Costa Brava. Les seves platges més importants són les de Canyelles, Fenals, Treumal, Cala Boadella, Lloret i la de Santa Cristina

Lloret de nit

Presenta unes excel·lents platges, de sorra granulada i de topografia rocosa, en les que es poden trobar les zones més paradisíaques i úniques de tota la Costa Brava. Les seves platges més importants són les de Canyelles, Fenals, Treumal, Cala Boadella, Lloret i la de Santa Cristina. Amb una gran oferta hotelera, cultural i d'oci , Lloret ofereix als seus habitants i visitants un paradís de sensacions, emocions i sentiments que restan a la memòria el llarg del temps.

El turisme a Lloret de Mar destaca per les diferents possibilitats que ofereix tota la regió. Encantadors 7 Km. de costes amb platges i cales, un ric patrimoni cultural i natural, poblats ibèrics, castells medievals, ermites i jardins. Esdeveniments culturals, musicals i esportius.

Llocs d´interès:

El Castell de Sant Joan
Església Parroquial de Sant Romà
Santuari de Sant Pere del Bosc
Museu del Mar - Can Garriga
Can Comadran
Ajuntament
Capella del Santíssim i Capella del Baptisteri
Rectoria Parroquial
El Cementiri modernista
Can Saragossa
Monument de l'Àngel
Oratori de la Mare de Déu de Gràcia
Creu de Terme
Ermita de les Alegries
Ermita de Sant Quirze
Ermita de Santa Cristina
Monument a la Dona Marinera
Sa Caleta
Camins de ronda

Els camins de ronda són uns antics senders que ressegueixen el litoral a través de les cales i l'interior del territori. Són un mirador perfecte per observar la bellesa de les nostres costes. Existeixen diferents rutes per descobrir els racons natural més bonics i el ric patrimoni cultural.

Pels amants de la bicicleta tot terreny la xarxa de pistes i camins amb diferents itineraris senyalitzats fa de l'entorn de Lloret un lloc ideal per la pràctica d'aquesta activitat. Trobarem rutes fàcils i d'altres de gran exigència i dificultat degut a la diversitat del territori amb zones planes i d'altres de muntanyes amb importants desnivells.

Els jardins de Santa Clotilde, dissenyats a la manera dels antics jardins, suaus i al mateix temps austers, del Renaixement italià, van ser realitzats per Nicolau Rubió i Tudurí als vint-i-vuit anys.Terrasses que se superposen, camins que s'entrecreuen, rampes i escales que conformen el traçat del jardí. Tot plegat amenitzat pel rumor incessant de l'aigua. Aigües quietes a l'estany del nimfeu i aigua a raig en les múltiples fonts i en els brolladors que formen una interminable galeria de pluja

Els jardins de Santa Clotilde, dissenyats a la manera dels antics jardins, suaus i al mateix temps austers, del Renaixement italià, van ser realitzats per Nicolau Rubió i Tudurí als vint-i-vuit anys.Terrasses que se superposen, camins que s'entrecreuen, rampes i escales que conformen el traçat del jardí. Tot plegat amenitzat pel rumor incessant de l'aigua.

Jardins de Santa Clotilde

Des del mar també es pot gaudir de la natura. El fons marí de Lloret és un dels més interessants de la Costa Brava, essent així un paradís pels submarinistes. Des de la superfície també es pot gaudir de la natura a sobre un caiac o fent snorkel

------------------------------------------------

Aquest edifici, d’estil neoclàssic, va ser projectat pels arquitectes Marí Sureda i Félix de Azúa, i s’inaugurà l’any 1872. D’estil neoclàssic, les façanes varen ser enriquides amb decoracions de terracota realitzades pel prestigiós alfarer lloretense Pau Arpí Galí. A la rematada de la de la façana principal i destaca l’escut d’ Espanya, amb la particularitat que es tracte d’un dels pocs edificis que té l’escut del rei Amadeu de Saboia. En les façanes laterals figuren l’escut de Lloret, amb el llorer simbòlic ; i una al ·al·legoria a la llei.

Ajuntament

Lloret de Mar Está dotado de unas playas excelentes de arena granulada. Posee también unas magníficas vistas al castillo en un extremo y al otro el monumento a "La Mujer Marinera" que representa el sufrimiento de las mujeres esperando la vuelta de sus maridos pescadores.

Lloret no es tan solo playas, debemos añadirle el rico patrimonio cultural y natural. Poblados ibéricos, castillos medievales, ermitas y jardines son los testimonios de los orígenes de la villa. Y los más de 48 Km2 de territorio hacen de Lloret de Mar un paraíso para los amantes de la naturaleza.

Lugares de interes:

Iglesia de Sant Romà
Cementerio modernista
Poblado ibérico de Puig de Castellet.
Poblado ibérico de Montbarbat.
Sant Pere del Bosc.
Monumento al Ángel.
Oratorio de la Mare de Déu de Gràcia.
Monumento a la Mujer Marinera.
Ermita de Santa Cristina
Ermita de las Alegries
Ermita de Sant Quirze
Jardines de Santa Clotilde: Los Jardines de Santa Clotilde, que fueron finalizados en el 1919, son obra del constructor Nicolau Maria Rubió i Tudurí. Intentó aunar elementos renacentistas y los conocimientos del arte de la jardinería francesa con los dictados marcados por su cliente, el Marqués de Roviralta.
Museo del Mar - Can Garriga
Museu del Mar

Sant Roma de Lloret de mar Estilo gótico, de transición al renacimiento. Realizada entre los años 1509 y 1522. Contiene retablos de pintura catalana del siglo XVI de Pere Serafí "lo grec" y Jaume Fontanet.

Sant Romà

Playas y calas

Cala Morisca
Cala Canyelles
Cala Gran
Cala Tortuga
Cala d'en Trons
Cala des frares
Playa de Lloret
Cala Banys
Playa de Fenals
Playa Sa Boadella
Playa de Sta.Cristina
Playa de Treumal

Situado en un paisaje de gran belleza, sobre un acantilado con impresionantes vistas sobre el mar, se plantó este jardín maravilloso, verdadera muestra del espíritu que informo el movimiento novecentista en Catalunya del cual Eugeni d'Ors fue portavoz brillante.

Los jardines de Santa Clotilde, diseñados a manera de los antiguos jardines, suaves y al mismo tiempo austeros, del Renacimiento Italiano, fueron realizados por Nicolau Rubió i Tudurí a los veintiocho años, cuando todavía estaba en plena efervescencia la admiración por su maestro en el arte de la jardinería, Forestier.

Terrazas que se superponen, caminos que se cruzan, rampas y escaleras que conforman el trazado del jardín. Todo el conjunto amenizado por el rumor incesante del agua. Aguas quietas en el estanque del ninfeo y agua a chorro en las múltiples fuentes y en los surtidores que forman una interminable galería de lluvia. Mar de fondo que envuelve el paisaje de un fuerte sabor salobre. El jardín se nos aparece con una mezcla de elementos extraídos de la Villa Medici, de la Villa Borghese o también quizás de los jardines Bòboli. Florencia era la fuente de inspiración del momento.

Los caminos de ronda son unos antiguos senderos que recorren calas y playas a lo largo del litoral a si como vías interiores del territorio. Son un mirador perfecto para admirar la belleza de sus costas. Existen diferentes rutas para descubrir los rincones naturales de más encanto y el rico patrimonio cultural.

Lloret de Mar Los caminos de ronda son unos antiguos senderos que recorren calas y playas a lo largo del litoral a si como vías interiores del territorio. Son un mirador perfecto para admirar la belleza de sus costas. Existen diferentes rutas para descubrir los rincones naturales de más encantoEn Lloret existe una red de pistas y caminos de montaña para los amantes de las bicicleta todo terreno, con diferentes itinerarios señalizados que convierten Lloret y su entorno en un lugar ideal para la práctica de este deporte. Hay rutas fáciles y otras de gran dificultad con desniveles importantes

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua