GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Llers

Pueblo

Llers

Municipio

Llers / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1157

 

Ayuntamiento

Dirección

c / Nou, 1

Código postal

17730

Teléfono

972 528 020

Fax

972 528 460

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Llers

Web de Interés

Llers.informacion

E-mail municipio

llers@ddgi.cat
 

La vila empordanesa de Llers es troba a 5 km al nord-oest de Figueres. El seu terme municipal és força extens (21,21 km²) i accidentat per turons i serralades de poca elevació. Són els darrers contraforts prepirinencs, de formació calcària, que assenyalen el límit nord-occidental de la plana. Hi ha nombrosos torrents, que formen l'interfluvi entre les conques del Manol i la Muga.

Comprèn la vila de Llers, cap de municipi, els veïnats de la Vall, les Erugues, els Hostalets de Llers, el raval de Llagostera i el barri del Poblenou de Llers.

Església de Llers

Comprèn la vila de Llers, cap de municipi, els veïnats de la Vall, les Erugues, els Hostalets de Llers, el raval de Llagostera i el barri del Poblenou de Llers.

Llocs d´interès:

castell de Serraí
Castell de Llers
Castell Desvinyol
Castell d'Hortal
Església de Sant Quirze d'Olmells
Cova l'Avenc de la Calma
Església parroquial de Sant Julià
Porta Dovellada
El Rissec
Centre Recreatiu de Llers

L’ermita de Sant Quirze d’Olmells es troba a 3 Km. al sud-oest de la vila de Llers, a uns 400 m., a ponent del mas Molar i a uns altres 400 m. a migdia del mas Oliveres, aquest darrer avui deshabitat. Actualment està en ruïnes. Pels seus voltants s’hi han trobat fragments de ceràmica al torn ibero-romana.

Sant Quirze

En el nucli antic resten algunes cases antigues, com un casal del segle XVI, actual local del Centre Cultural i Esportiu Llersenc. Vers ponent del nucli antic, entre aquest i el Poblenou hi ha el barri del Masvidal i al NW hi ha el barri de Llagostera.

Les Bruixes de Llers és un poemari publicat el 1924 per Carles Fages de Climent, amb il·lustracions de Salvador Dalí i pròleg de Ventura Gassol. Va ser el primer llibre de poemes de Fages i el primer llibre il·lustrat per Dalí.

Les festes més populars de Llers són la festa d'hivern de Sant Julià i Santa Basilissa, que s'escau el primer cap de setmana després de Reis, la festa major d'estiu, que té lloc el 8 de setembre i la festa de Sant Pere, el 29 de juny.

Cada segon diumenge de juny la vila de Llers acull la Fira de la Cirera, una celebració que s’estructura al voltant d’una mostra amb parades de productes d’artesania i d'alimentació relacionades amb les diferents varietats de cireres.

Cireres , les millors a Llers

Cada segon diumenge de juny la vila de Llers acull la Fira de la Cirera, una celebració que s’estructura al voltant d’una mostra amb parades de productes d’artesania i d'alimentació relacionades amb les diferents varietats de cireres que es cultiven a la comarca i que es complementa amb altres activitats culturals Les cireres de Llers són de gran qualitat. Les condicions climàtiques i la terra on estan plantats els cirerers són els factors primordials a l'hora de collir una cirera esclatant.El motiu de la Fira és promoure i donar a conèixer la cirera de Llers arreu.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua