GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Llança

Pueblo

Llançà

Municipio

Llançà / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

5082

 

Ayuntamiento

Dirección

Avinguda Europa 37

Código postal

17490

Teléfono

972 38 01 81

Fax

972 38 12 58

Oficina Turismo

972 38 08 55

Web Oficial

Llança

Web de Interés

Cultura i turisme en Llançà

E-mail municipio

turisme@llanca.cat
 

Llançà és una petita vila mediterrània que comprèn una extensió de 28,625 Km2 i gairebé 5.000 habitants.

Situat enmig d’un paisatge únic, Llançà queda envoltat tant per terra com per mar, per dos espais naturals protegits, el Parc Natural del Cap de Creus i el de l'Albera.

Llançà, vila mediterrània

Situat enmig d’un paisatge únic, Llançà queda envoltat tant per terra com per mar, per dos espais naturals protegits, el Parc Natural del Cap de Creus i el de l'Albera.

Formen el municipi la vila de Llançà, que n'és el cap, amb el seu barri marítim del Port de Llançà, avui gairebé units, l'agregat de Valleta i nombroses urbanitzacions de tipus residencial i turístic al llarg de la costa.

La Plaça Major de llançà centra el nucli urbà, on s'alcen l'església parroquial amb la torre que resta de l'antic palau i a l'altre costat el cloquer romànic.

Patrimoni

La Plaça Major centra el nucli urbà, on s'alcen l'església parroquial amb la torre que resta de l'antic palau i a l'altre costat el cloquer romànic. Al mig de la plaça hi ha l'anomenat Arbre de la Llibertat, encerclat per un sòcol de pedra on figura l'escut de la vila i la data del 18 de setembre de 1684, procedent d'un antic pou que hi havia a la mateixa plaça. Hi ha un actiu Centre Cultural a l'antic Centre Federal, edifici del 1919; hi havia hagut la societat dretana el Foment, a l'actual Pati Blanc.

-Església de Sant Vicenç, segle XVIII, construïda sobre restes d'un temple romànic.
-Sant Marti de Vallmala o de Fontanet, prerromànic.
-Sant Silvestre de la Valleta, segle IX.
-Capella de la Mare de Déu del Port.
-Sant Genis del Terrer
-Torre romànica, segle XIII
-Arbre de la Llibertat, plantat l 1870 a la plaça.
-Illa del Castellar, dominat el Port, és el punt més oriental del municipi, està unit a terra ferma per un vial artificial.
-Dolmen del Puig d'Esquers
-Dolmen del Passatge o Tomba del Abat

Sant Silvestre de La Valleta: Església romànica edificada al segle X i modificada al llarg del segle XII. Consta d'una sola nau, amb un absis semicircular. La porta, a la banda de migdia consta de tres arcs de migpunt. El campanar es de cadireta sense tancar

`Sant Silvestre

Sant Silvestre de La Valleta: Església romànica edificada al segle X i modificada al llarg del segle XII. Consta d'una sola nau, amb un absis semicircular. La porta, a la banda de migdia consta de tres arcs de migpunt. El campanar es de cadireta sense tancar

L’excel·lent oferta de platges i petites i tranquil·les cales que ofereix Llançà, i la riquesa d’elements significatius de patrimoni cultural, des del megalític (amb dòlmens i restes prehistòriques) a restes significatives de l'arquitectura pre-romànica, fan de Llançà un destí ideal per unes vacances familiars plenes d’activitats

El tram de la costa que correspon a Llançà, entre el Cap Ras al N i el sector rectilini on desemboca el Rec d'en Feliu, es troba densament poblat des del boomturístic modern; els principals accidents són les illes de Cap-ras, les platges del Bramant i de Canyelles, la punta del Cros, la platja de Grifeu i la d'Argilera, aquestes dues amb importants urbanitzacions, la punta de Gasparó, el sector dels Estanys, la desembocadura de la riera de Valleta, a llevant de la qual s'estén el Port de Llançà, les Cambres d'en Poc, les platges de la Farella i de Fener, densament urbanitzades, la platja del Cau del Llop i el Castellar d'en Llampart.(ftes i fotos ver links de la ficha)

------------------------------------------------
El pueblo, construido alrededor de la plaza mayor, es donde se sitúa el centro histórico, mientras que el puerto se ha ido desarrollando a lo largo de este siglo.

vISITAR:

En el centro de la plaza Mayor, se localiza la actual Iglesia Parroquial, construida el siglo XVIII. Vemos adosados, importantes restos del castillo-palacio gótico que pertenecía a los señores feudales de Llançà.
En la misma plaza, podemos disfrutar de una visita al museo de la Acuarela. Es el único museo de esta modalidad que encontramos en todo el Estado Español y de una trascendencia clave, sobretodo para conocer el mundo de la acuarela.
En la villa de Llançà encontramos también la Iglesia primitiva de Sant Vicenç de Llançà, que consta como posesión de Sant Pere de Rodes des del año 974.
Podemos ir a dar un paseo, por el puerto pesquero y deportivo de la villa, donde visitaremos la capilla del puerto y la Roca del Castellar, un bonito mirador, desde donde se observa toda la zona del puerto.

De la celda de Sant Silvestre se tienen noticias desde el siglo IX, dependiendo de Sant Esteve de Banyoles, junto con Sant Martí de Vallmala. A comienzo del siglo XI se convierte en parroquia, lo que hace pensar que la celda monástica existente ya había desaparecido.

Esglesia de la Valleta

Dentro del municipio hay numerosas zonas verdes y playas de diferentes dimensiones y condiciones: desde playas de arena fina hasta calas de las mas pequeñas, a las que sólo se puede acceder a pie

Hay numerosos caminos para practicar el ciclo-turismo, así como circuitos para mountain-bikes. Puede practicarse también el tenis, así como todos los deportes náuticos

Dentro del municipio hay numerosas zonas verdes y playas de diferentes dimensiones y condiciones: desde playas de arena fina hasta calas de las mas pequeñas, a las que sólo se puede acceder a pie

Playas de Llançà

 

El museo de la aquarela cuenta con diversas acuarelas de Josep Martínez Lozano, el mismo nombre que tiene la Fundación del museo. También hay obras de diferentes autores ya desaparecidos y que forman parte de la misma colección de Martínez Lozano. Hay otras obras con un gran contenido de diversidad y evolución propias de autores cómo: Grau Sala, Ramon Reig, Lloveras, Miquel Farré y otros. El museo se encuentra en el primer piso de la Casa de la Cultura de la población, en un entorno agradable, decorado con sencillez y elegancia.

Numerosos restaurantes de diversas categorías están abiertos todo el año(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua