GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Llambilles

Pueblo

Llambilles

Municipio

Llambilles / Comarcas: Gironès

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

660

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 1

Código postal

17243

Teléfono

972 469 301

Fax

972 468 170

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Llambilles

Web de Interés

Informacio general de Llambilles

E-mail municipio

llambilles@ddgi.cat
 

El municipi de Llambilles, de 14,55 km², es troba situat al sud-est de la ciutat de Girona, al sector nord-occidental del massís de les Gavarres.Llambilles té dos sectors mol diferenciats: l’un que es troba inscrit en els vessants del massís de les Gavarres, accidentat i boscós, format en gran part per pins i alzines sureres, i el segon, situat als peus del primer, planer i ben conreat.

Els assentaments poblacionals d’origen medieval que han donat lloc als nuclis de població coneguts per Erols i per Sant Cristòfol del Bosc foren fundats en llocs aturonats i amagats de la plana per defensar-se dels violents anys medievals, mentre que els assentaments més moderns es varen anar situant en la plana i propers a la carretera de Girona a Sant Feliu de Guíxols, que en temps més segurs els propiciaven una millor comunicació amb els pobles de la rodalia.

Llambilles

Comprèn el poble de Llambilles i els veïnats de Sant Cristòfol del Bosc, Erols i Mas Tomàs.

Llocs d´interès:

Esglèsia parroquial de Llambilles
Capella de la Mare de Déu de la Pietat
Temple religiós
Ermita de Sant Cristòfol del Bosc
Temple religiós
L'Estació, records del carrilet
Erols Veïnat del municipi

Amb l’encertada recuperació de la Ruta del Carrilet per a carril de bicicletes i vianants, esdevé actualment el lloc de trobada i de repòs d’infinitat d’usuaris, consolidant-se a l’entorn de l’edifici ferroviari una àmplia zona d’esbarjo. Amb la incorporació del nou Parc de l’Estació, zona verda guanyada a antics terrenys entre el que fou antic traçat de la via i la carretera comarcal, l’agençament d’aquesta zona possibilitarà posar a l’abast de llambillencs i visitants un gran espai lúdic i de repòs.

Malgrat fer ja una trentena d’anys que el tren petit de Sant Feliu de Guíxols a Girona, el popular Carrilet, deixà d’existir, encara es conserva l’estació (una de les més petites del traçat) amb la peculiar factura rectangular coberta amb un teulat a doble vessant. Llambilles

Via verde del Carrilet en Llambilles

Els veïns de Llambilles prenen part en l'aplec que se celebra al santuari de la Mare de Déu dels Àngels del municipi veí de Sant Martí Vell. El diumenge pròxim al 10 de juliol celebren la festa major de Sant Cristòfol, patró de la vila, en la qual destaca la festa de la cervesa, el ball i la benedicció de vehicles.(ftes i fotos ver links de la ficha)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua