GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Llafranc

Pueblo

Llafranc

Municipio

Palafrugell / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

308

 

Ayuntamiento

Dirección

Cervantes, 16

Código postal

17200

Teléfono

972 61 31 00

Fax

972 30 28 04

Oficina Turismo

972 300 228

Web Oficial

Llafranc barri maritim

Web de Interés

Visitar Palafrugell

E-mail municipio

 palafrugell@palafrugell.net
 

Planol de Situaciò

Llafranc, barri mariner, pertany al nucli de Palafrugell, juntament amb Calella i Tamariu.

Molts creuen que podria ser el lloc on antigament hi havia un assentament íber conegut amb el nom de Cípsela. La badia de Llafranc, protegida per la muntanya de Sant Sebastià, recorre el camí de ronda que ve de Calella.

El barri marítim de Llafranc on hi hagué la primitiva població romana dedicada a la terrisseria i al comerç marítim, es formà com a barri d'estiueig al segle XIX (fins aleshores hi havia unes poques barraques de pesca).

Llafranc

El barri marítim de Llafranc on hi hagué la primitiva població romana dedicada a la terrisseria i al comerç marítim, es formà com a barri d'estiueig al segle XIX (fins aleshores hi havia unes poques barraques de pesca). Actualment, consolidat com una població eminentment d'estiueig, es caracteritza pel seu passeig davant la platja i per les pinedes que envolten el nucli.

Del passat romà, el poble en conserva els vestigis del que va ser una premsa de vi i un celler molt a prop de l'església de Santa Rosa, situada en un petit promontori, on les excavacions arqueològiques han descobert els habitatges més antics del jaciment. L'any 1980 els arqueòlegs hi van fer una descoberta espectacular i única a Catalunya: 78 teules crues d'època romana abandonades abans de la cuita.

llafranc Del passat romà, el poble en conserva els vestigis del que va ser una premsa de vi i un celler molt a prop de l'església de Santa Rosa, situada en un petit promontori, on les excavacions arqueològiques han descobert els habitatges més antics del jaciment.

Premsa romana a LLafranc

L'església de Santa Rosa de Lima data del 1897 i ha sofert moltes reformes. Es conserven algunes cases de la primera època, com la Casa Rosa i cases i xalets dels anys vint i trenta, com algunes de les Escales de Llevant.

La festa major de Llafranc es fa per Santa Rosa, el 30 d'agost. El diumenge anterior comença el Mercat Boig, que enllaça amb la festa major. Pels carrers de la vila es posen paradetes d'artesania i es fa una fira d'art.(ftes i fotos ver links de la ficha)

 

 

 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua