GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Les Planes D´Hostoles

Pueblo

Les Planes d´Hostoles

Municipio

Les Planes d´Hostoles / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1795

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Reverend Ramon Costa, 1

Código postal

17172

Teléfono

972 448 006

Fax

972 448 593

Oficina Turismo

972 448 026

Web Oficial

Les Planes D´Hostoles

Web de Interés

Informacio general de Les Planes D´Hostoles

E-mail municipio

ajuntament@lesplanes.cat
 

El municipi de les Planes d'Hostoles, que forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, ocupa una superfície de 36,97 km² a la vall d'Hostoles. És delimitat pels cingles del Far (1 150 m) i de la Salut (1 081 m), que separen el municipi de l'altiplà del Cabrerès al sector sud-occidental, i per la serra de les Medes (884 m) al nord-est, que separa el terme del de Sant Aniol de Finestres i de la vall del Llémena; en aquesta serra hi ha l'antic volcà de Puig Rodó.

Vall d´Hostoles el rio Brugent

Comprèn, a part el poble de les Planes i l'antic castell d'Hostoles, els pobles de Cogolls, les Encies, Sant Pere Sacosta, el veïnat de Pocafarina, la masia i el volcà de Treiter i l'antic castell de Puig-alder.

La població va pertànyer al castell d'Hostoles, propietat del comtat de Besalú i documentat des de l'any 1021.

Segles més tard, el castell tindria un gran paper en la guerra dels Remences, en l'any 1462, revolta dels camperols comandats per Francesc de Verntallat que els va dirigir des de dit castell. En 1474 el rei Joan II, li va concedir el terme i la fortalesa a Verntallat amb el nom de vescomte d'Hostoles.

Llocs d´interès:

Castell de Puig-alder
Construcció fortificada

Castell d'Hostoles
Construcció fortificada

Església de Sant Cristófol de Cogolls
Temple religiós

Església de Sant Pere Sacosta
Temple religiós

Església de Santa Maria de les Encies
Temple religiós

Església parroquial de Sant Cristòfol de les Planes
Temple religiós

La Vall d'Hostoles
Paratge natural

l poble de les Planes d'Hostoles (370 m d'altitud) és el cap de municipi i és situat a la dreta del riu Brugent, aigua avall de l'antic castell d'Hostoles, del terme del qual castell havia format part antigament. La seva església parroquial de Sant Cristòfol és documentada des del segle XII.

Sant Cristofol

El poble de les Planes d'Hostoles (370 m d'altitud) és el cap de municipi i és situat a la dreta del riu Brugent, aigua avall de l'antic castell d'Hostoles, del terme del qual castell havia format part antigament. La seva església parroquial de Sant Cristòfol és documentada des del segle XII. Destruïda durant la guerra civil de 1936-39, l'església va ser reedificada i beneïda el 1946; el seu campanar, acabat en forma de piràmide, domina tota la població. El nucli modern de poblament s'estén per la zona plana, propera a la carretera d'Olot; aigua avall del poble hi ha el barri de Cal Jonquer i les antigues colònies tèxtils Majem i Dusol.

Les festes més importants són la festa major en honor de sant Jaume, que s'escau el 25 de juliol, amb la carbassonada i el típic ball de gegants i capgrossos; aquests, creats per Josep Clarà el 1925, van ser cremats durant la guerra civil de 1936-39, i recuperats el 1982. Pel setembre, el quart diumenge té lloc la festa de la Santa Espina amb desfilada de carrosses i una sardinada, i per Pasqua hi ha la festa d'homenatge a la vellesa.

L' oficina de turisme es troba ubicada a l'edifici de l'antiga Estació de tren , just al costat de la Via Verda que va des del Pirineu fins a la Costa Brava. Les Planes d'Hostoles es troba en el tram de la Ruta del Carrilet: Olot-Girona, que reutilitza l'antic traçat ferroviari del Tren d'Olot.

Boletin informativo del ayuntamiento

L' oficina de turisme es troba ubicada a l'edifici de l'antiga Estació de tren , just al costat de la Via Verda que va des del Pirineu fins a la Costa Brava. Les Planes d'Hostoles es troba en el tram de la Ruta del Carrilet: Olot-Girona, que reutilitza l'antic traçat ferroviari del Tren d'Olot. (ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua