GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Les Pereres

Pueblo

Les Pereres

Municipio

Fontanals / Comarcas: Cerdanya

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

25

 

Ayuntamiento: El Vilar d´Urtx

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 1

Código postal

17538

Teléfono

972 890 196

Fax

972 890 200

Oficina Turismo

972 140 665

Web Oficial

Les Pereres

Web de Interés

Fontanals de Cerdanya

E-mail municipio

fontanals@fontanals.cat
 

L'església de Sant Esteve de les Pereres: La data de la seva construcció està datada a la meitat del segle XII, als murs de la seva nau s'aprecia clarament fileres de opus spicatum fins una alçada d'uns 2,80 metres des d'aquí les fileres són de carreus més grans allargats i sensiblement treballats formant murs de 1,50 metres de gruix.

Sant Esteve de Les Pereres

El poblet de les Pereres (la major part de poblament disseminat) és situat vora el Segre, al pla, amb bon aprofitament per a l'agricultura i l'explotació ramadera.

Hi ha l'església parroquial de Sant Esteve de les Pereres avui en la primera fase de restauració, és un notable exemplar romànic, amb absis semicircular que s'obre per dos arcs en gradació, una mica passats de radi; té volta de quart de cercle i la nau, de mig punt, és reforçada amb torals. A ponent hi ha un campanar d'espadanya de dos ulls. A les reformes del segle XVIII es van obrir dues capelles laterals a tots dos costats i una fornícula per situar l'antiga pica baptismal d'immersió.

El gran Mas de Montagut és dedicat especialment a l'explotació ramadera. hi ha el Molí de l'Anglès.

Els pobles de Queixans i les Pereres celebren conjuntament la festa major de Sant Cosme i Sant Damià el 27 de setembre i la festa petita el 26 de desembre.

--------------------------------


Está a 1.150 mts de altitud, junto a la orilla del torrente de les Pereres, cerca de su desembocadura en el Segre, y a pie del Serrat de les Pereres, junto al camino de Queixans a Vilallobent.

La iglesia parroquial de Sant Esteve, recientemente restaurada, es de estilo románico, de finales de los siglos XII o XIII. Se encuentra rodeada por terrenos y fincas particulares, lo que hace que su acceso no sea tan dificultoso. Les Pereres es un pueblo pequeño, con pocas casas y masías.

Se puede llegar a Montagut, un núcleo de casas y masías diseminadas. Se encuentra a 0,5 Km. en dirección al pueblo de Vilallobent. (ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua