GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Les Corts

Pueblo

Corts

Municipio

Cornella del Terri / Comarcas: Pla de l'Estany

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

146

 

Ayuntamiento

Dirección

Mn. Jacint Verdaguer, 4

Código postal

17844

Teléfono

972 594 001

Fax

972 594 148

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Les Corts

Web de Interés

Cultura i turisme en Cornella Del Terri

E-mail municipio

cornella@ddgi.cat
 

Està situat a la riba dreta de la riera Matamors i ja és habitat en època romana, com ho palesen les restes de terrissa, de teules , d'àmfora: un interessant fragment de motlle de ceràmica ' amb decoració a base de cercles concèntrics- trobat al jaciment de cal Menut, i les troballes de ceràmica romana gairebé a ras de terra, molt a prop del marc conegut com a can Ferraric.

porta de fusta molt antiga, amb ferramenta cromàtica.

L'església actual és la construïda a la primeria del segle XII i destaca sobretot pel fet de comptar amb una interessantíssima portada que conté dos arcs en degradació: l'arc exterior es recolza en sengles mènsules que són sostingues per columnes circulars amb capitells. Té nou dovelles esculturades que representen figures d'animals diversos i fulles, però excel·leix per damunt de tot la que té esculpida toscament un crist en majestat, amb corona imperial i clavat a la creu, representació molt antiga de la crucifixió que fa pensar que ens trobem davant una resta de l'església primitiva. Tanmateix , l'arc interior és decorat amb roses i creus, i amb animals simbòlics.

Té una porta de fusta molt antiga, amb ferramenta cromàtica. A l'interior del temple es conserva un Crist en Majestat, una creu processional i un seguit d'enterraments a terra, coberts amb làpides.

En depèn l'església de Sant Andreu de Mata. En aquest mateix indret hi ha la caseria del Puig de Sant Julià. (ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua