GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

L´Escala

Pueblo

L´Escala-Empùries

Municipio

L´Escala / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

9829

 

Ayuntamiento

Dirección

C/Pintor Joan Massanet, 34

Código postal

17130

Teléfono

972 774 848

Fax

972 774 284

Oficina Turismo

972 77 06 03

Web Oficial

L´Escala

Web de Interés

El Club Nàutic L'Escala

E-mail municipio

Contacte
 

El terme municipal de l'Escala, de 16,41 km², es troba al litoral empordanès, a migdia del golf de Roses, al sector de contacte amb el Baix Empordà, des del grauet d'Empúries (l'antiga gola del Fluvià), al N, fins al promontori de Montgó, al S, a l'extrem septentrional del massís del Montgrí.

Comprèn la vila de l'Escala, cap de municipi, població relativament recent (segles XVI-XVII), nascuda d'un antic barri pescador, i el poble de Sant Martí d'Empúries —la primitiva parròquia del lloc—, al costat de les restes de l'antiga ciutat d'Empúries, fundació grega i després colònia romana, seu episcopal visigòtica i primitiva capital del comtat d'Empúries. Comprèn també el petit poble de Cinclaus i els veïnats de les Corts, Vilanera i els Recs.

Poble i platja de L´Escala

Els seus primers pobladors hi van arribar per mar i van fundar-hi l'antiga cituat d'Empúries, que acull actualment el Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Neix al segle XVI com a barri pescador de Sant Martí d'Empúries, al voltant d'un petit port entre les platges d'Empúries i la de Riells, i va passar a ser cap de municipi al segle XVIII

Entre altres activitats, l'Escala ofereix gaudir de les seves cales i platges, participar a les seves festes i tradicions, escoltar els concerts d'estiu, contemplar el seu paisatge i les seves magnífiques vistes, passejar pel seu entorn, visitar les ruïnes d'Empúries, practicar tot tipus d'esports relacionats amb el mar i la natura... tot això, és clar, disposant d'una àmplia i variada oferta d'allotjament.El mar i les platges banyades pel sol, es converteixen en eixos de la vida de vilatans i visitants

Festes:

Festa Petita (29 de juny) Sant Pere, patró de la població.
Festa del Carme (16 de juliol) Arribada de la Mare de Déu per mar a mans dels pescadors del poble.
Festa de l'Anxovai de la sal.
Festa Major (2 de setembre) Santa Màxima, patrona de la població.
Triumvirat Mediterrani

El Club Nàutic L'Escala es una asociación deportiva situada en el Port de l’Escala, cerca de las ruinas griegas y romanas de Empúries. El nuestro es un puerto tranquilo que da al golfo de Roses con unas condiciones óptimas para la práctica de los deportes en el mar.

Club nautic

El Club Nàutic L'Escala es una asociación deportiva situada en el Port de l’Escala, cerca de las ruinas griegas y romanas de Empúries. El nuestro es un puerto tranquilo que da al golfo de Roses con unas condiciones óptimas para la práctica de los deportes en el mar. Además, puede ser base de las múltiples actividades turísticas que se ofrecen en la comarca de l’Empordà, rica en monumentso históricos, museos, paisaje y gastronomía.

El Club dispone de 857 puntos de amarraje para embarcaciones de hasta 25 metros de eslora. También ofrece los servicios portuarios necesarios para alojar a las personas y sus embarcaciones.

Els pescadors, uns setanta, s'agrupen en una confraria i s'han especialitzat de temps en el peix blau (sardina, verat, seitó); hom celebra diàriament la subhasta al moll de pesca. Té una gran tradició l'elaboració d'anxoves; dels set salins actuals (que han de comprar seitó d'altres ports de pesca per mantenir la producció), un d'ells, el d'en Callol, es remunta al segle XVIII. Hi ha unes petites drassanes de llaguts.

De gran fama són les Anxoves o Anchoas de L´Escala tel:972 770 146

De gran fama són les Anxoves o Anchoas de L´Escala tel:972 770 146

Anchoves de L´Escala

Anchoa en aceite
Anchoa desalada y fileteada preparada para el consumo directo.
Anchoa en salazón
Anchoa conservada en sal y que hay que desalar: limpiar con agua del grifo y seguidamente abrirla por el lomo para quitarle la raspa. Finalmente aliñar con aceite de oliva y pimienta.
Atún y boquerones
Variedad de anchoa trabajada con pescado fresco y vinagre, preparada para el consumo directo.
Atún de primera calidad con garantia Dolphin Safe envasada en aceite de oliva o la variedad escabeche. (ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua