GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Les Alegries

Pueblo

Les Alegries

Municipio

Lloret de Mar / Comarcas: Selva

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

326

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, núm. 1

Código postal

17310

Teléfono

972 36 18 00

Fax

972 37 03 96

Oficina Turismo

972364735

Web Oficial

Les Alegries

Web de Interés

Lloret De Mar

E-mail municipio

Enviar
 

Fou la primera Parròquia de la Vila de Lloret. Es troba a 2,5 km del centre i fou Església Parroquial des que es consagrà l'any 1079 fins l'any 1522. Té un campanar romànic i pintures al fresc de Calàndria.

L'ermita té característiques de construcció romànica, si bé les reformes modernes fetes després de la guerra civil la desfiguraren, sobretot per la part del campanar, al qual s'afegí un pis d'arcades i es rematà amb uns falsos arcs llombards de ciment i una teulada poc adient, de teula de colors, envernissada. La imatge principal és una verge vestida i articulada, sense valor artístic.

Les Alegries: Consta que, antigament, l'ermita era coneguda també com a Nostra Senyora de Palos o Palou.

Ermita de Les Alegries

-------------------------------------

Fue la primera Parroquia de la Vila de Lloret. Se encuentra a 2,5 Km del centro y fue Iglesia Parroquial desde que se consagró en el año 1079 hasta el año 1522. Tiene un campanario románico y pinturas al fresco de Calandria.

La ermita tiene características de construcción románica, si bien reformas modernas-despues de la guerra civil- la desfiguraron, especialmente en la parte del campanario, al que se añadió un piso de arcadas y se remató con unos falsos arcos lombardos de cemento y un tejado poco adecuado, con tejas de colores. La Imagen principal es una virgen vestida y articulada, sin valor artistico.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua