GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

La Selva De Mar

Pueblo

La Selva de Mar

Municipio

La Selva de Mar / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

213

 

Ayuntamiento

Dirección

Casa Consistorial

Código postal

17489

Teléfono

972 387 228

Fax

972 387 228

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Selva De Mar

Web de Interés

Informacio general de la selva de mar

E-mail municipio

selvamar@ddgi.cat
 

La Selva de Mar forma part de la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 7 km2 i 48 m. d'altitud.

El poble està situat sota la muntanya de Sant Pere de Roda. Els límits del terme municipal són al nord amb El Port de La Selva, a l'est amb Cadaqués, al sud amb Roses i Palau-saverdera i a l'oest amb Llançà.

La Selva de Mar forma part de la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 7 km2 i 48 m. d'altitud.

Itineraris

Sota la influència dels monjos de Sant Pere de Rodes s'hi desenvolupà l'agricultura amb vinyes i oliveres importades pels primers colonitzadors romans. La pesca també fou un sustent primordial en aquells temps, i la platja albergava les cabanyes i el material de pesca dels habitants de Selva de Mar, així com una torre de vigilància que encara avui es conserva, fins que el Port de la Selva es convertiria en població independent.

La seva situació, vora la mar i alhora amagant-se'n, és pròpia de molts pobles del nostre litoral com a protecció de la pirateria

El nucli urbà, prou reduït, és una bella mostra de l'arquitectura popular empordanesa. Algunes cases tenen portals d'arc de mig punt fets amb dovelles de llicorella o amb rajols de cantell, i les construccions són de lloses de llicorella sense treballar.

La selva de mar: El nucli urbà, prou reduït, és una bella mostra de l'arquitectura popular empordanesa. Algunes cases tenen portals d'arc de mig punt fets amb dovelles de llicorella o amb rajols de cantell, i les construccions són de lloses de llicorella sense treballar

Calles

Els carrers són estrets i desnivellats, alguns empedrats amb còdols. L'església parroquial moderna s'alça al mig del poble i fou fortificada, igual com l'església de Sant Sebastià (la parròquia primitiva), a l'extrem de ponent. Al nucli hi ha quatre antigues torres de defensa, fetes als segles XVI -XVII: la torre del Camp de l'Obra (adossada a Can Vives), la torre de la Plaça de la Constitució, totes dues cilíndriques, i la torre del Carrer Estret i la torre del Carrer Baix, rectangulars

Llocs d´interès:

Capella de Sant Sebastià
Muralla i torres de defensa
Església de Sant Esteve
Celler d'en Climent
Molí del salt d'aigua
Dolmen de la Taula dels Lladres
Can Vives. Amb una torre adossada de defensa.
La Font dels Lladoners
La Font de Mollor

Sant Sebastia de la selva de mar: És un interessant monument dels segles XII-XIII, d'una nau amb volta apuntada i absis semicircular, però que conserva a la capçalera vestigis del temple anterior, del segle X amb opus spicatum. Al frontis hi ha la porta formada per tres arcs de mig punt en degradació sense llinda ni timpà, i es troba notablement realçada pel mur de la fortificació que s'afegí en època baixmedieval

Esglesia fortificada de Sant Sebastià

Al segle XIX l'agricultura constituïa l'activitat econòmica més important. Però amb l'arribada de la fil·loxera a les vinyes i les gelades a les oliveres, van minvar dràsticament la producció.

Actualment l'economia del poble se centra en el turisme, el comerç i la construcció.

La festa major es fa per Sant Esteve, el 3 d'agost, mentre que el 16 d'agost és tradicional d'anar a les festes del poble veí de la Vall de la Santa Creu. Pel novembre, el dia dels Difunts es fa un Via Crucis dins el cementiri(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua