GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

L´Armentera

Pueblo

L´Armentera

Municipio

L´Armentera / Comarcas: Alt Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

827

 

Ayuntamiento

Dirección

c/Pau Casals, 2

Código postal

17472

Teléfono

972 520 121

Fax

972 520 554

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

L´Armentera

Web de Interés

Descripcio i Llocs d´interès de L´Armentera

E-mail municipio

arment@ddgi.cat
 

El terme municipal de l'Armentera, de molt reduïda extensió (5,67 km²), es troba a la plana al·luvial empordanesa, a 2 km de la mar i a la dreta del Fluvià, fins a tocar la riba esquerra del Fluvià Vell, antic curs d'aquest riu que abans desembocava prop de Sant Martí d'Empúries, amb el qual enllaça el rec del Molí de l'Armentera i el rec del Molí de l'Arbre Sec.

El terme municipal de l'Armentera, de molt reduïda extensió, es troba a la plana al·luvial empordanesa, a 2 km de la mar i a la dreta del Fluvià, fins a tocar la riba esquerra del Fluvià Vell

paisatje en l´armentera

Llocs d´interès:

-El Molí de l'Armentera: És un edifici del s. XVIII, notablement ben conservat. A l'interior hi resten bona part dels elements antics del molí; es poden veure les entrades i sortides de l'aigua, d'arcs de mig punt, també en bon estat.

-L'Església de Sant Martí: L'actual església parroquial de Sant Martí de l'Armentera és una construcció del s. XIX, d'estil neo-clàssic presentant escasses restes de l'edifici anterior, romànic (s. XII-XIII). S'hi conserven unes pintures de Joan B. Panyó que representen els quatre misteris del Rosari. Panyó fou un pintor de finals del segle XIX, precursor de l'anomenada «Escola d'Olot».

-El riu Fluvià: Ja que el municipi està situat a la plana al·luvial de la desembocadura del Fluvià.

-El parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà: Situat a la franja costanera central de l'Alt Empordà. Formen part d'aquest parc els municipis de l'Armentera, Castelló d'Empúries, l'Escala, Palau-saverdera, Pau, Pedret i Marzà, Peralada, Roses i Sant Pere Pescador.

En l'indret on era emplaçada la capella de Santa Cristina, desapareguda el 1790, s'ha trobat ceràmica de l'edat del bronze i del ferro. A més, a diferents indrets del terme hom ha localitzat vestigis del poblament romà

El notable molí de l'Armentera és ahora un alojamiento para turisme rural. Consta de cinco apartamentos totalmente equipados, cuatro hectáreas de jardín y campo, piscina, restaurante y un magnífico charco.... No sólo disfrutaremos de un entorno único cerca del mar y la llanura del Fluviá sino también de todo un bagaje cultural. Telf: 600224440

El notable molí de l'Armentera és ahora un alojamiento para turisme rural. Consta de cinco apartamentos totalmente equipados, cuatro hectáreas de jardín y campo, piscina, restaurante y un magnífico charco.

El Moli, turisme rural

És destacable la celebració del Carnestoltes, que inclou un antic costum, transformat al llarg del temps, que consisteix a repartir el diumenge un àpat, anomenat tradicionalment "la sopa", que antigament era ofert als pobres de solemnitat. L'Armentera celebra la seva festa major d'estiu el 24 de juliol, en honor de santa Cristina, i la festa d'hivern de Sant Martí l'11 de novembre.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua