GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

La Pinya

Pueblo

La Pinya

Municipio

La Vall d´ en Bas / Comarcas: Garrotxa

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

161

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Sant Esteve,3

Código postal

17176

Teléfono

972 69 02 25

Fax

972 69 03 26

Oficina Turismo

972 69 21 77

Web Oficial

La Pinya

Web de Interés

La Vall d'en Bas

E-mail municipio

turisme@vallbas.cat
 

El poble de la Pinya (483 m d'altitud) és situat al coster oriental del pla, vora la carretera. És centrat per l'església parroquial de Santa Maria i per molt poques cases, ja que la majoria del seu poblament és disseminat.

El poble de la Pinya (483 m d'altitud) és situat al coster oriental del pla, vora la carretera. És centrat per l'església parroquialde Santa Maria i per molt poques cases, ja que la majoria del seu poblament és disseminat.

La Pinya por Levilo

L'església parroquial de Santa Maria data del segle X i està situada al mig del petit nucli urbà. Va ser consagrada per l'abat Oliva el 1022. Conserva pocs vestigis romànics i, la majoria d'afegits i modificacions són del segle XVIII.

La talla romànica de Santa Maria de la Cabeça, denominació donada per la desproporció de la testa, era molt venerada per la gent de la comarca i invocada pels qui patien malalties del cap. La imatge perduda durant la guerra civil espanyola, es va substitur per l'actual d'alabastre, obra de l'escultor Modest Fluvià.

És també d'especial interès la pica baptismal romànica d'immersió, del segle XII, procedent de Sant Joan dels Balbs.

Donant la volta a l'església hom pot contemplar uns àmplis i singulars rentadors públics, molt a prop de la plaça i que són els únics a la Vall en bon estat de conservació.(ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua