GERONA - GIRONA

Datos del Pueblo

Jafre

Pueblo

Jafre

Municipio

Jafre / Comarcas: Baix Empordà

Provincia

Gerona - Girona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

402

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Major, 1

Código postal

17143

Teléfono

972-768001

Fax

972-768001

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Jafre

Web de Interés

Monuments, Museus i Llocs turístics de Jafre

E-mail municipio

Contacte
 

El municipi de Jafre té una extensió de 6,72 km² i és situat a l'esquerra del Ter, el qual és el seu límit S i SW. Limita amb els municipis de Garrigoles (N), Verges (E), Foixà (S), i Colomers (W).


Jafre, escrit Jafare, Jaffare, Jafiroi Jaferoal segle XIII, és l'únic topònim aràbic que Joan Coromines assenyala a l'Empordà, però altres investigadors el consideren derivat d'un nom personal germànic.

Jafre té un nucli compacte a l'entorn del castell i de l'església. Molts edificis tenen llindes amb dates dels segles XVII i XVIII i altres elements de la mateixa època.

El poble de Jafre

L'església parroquial de Sant Martí de Jafre és un edifici gran, d'una nau amb capelles laterals i absis poligonal, construït entre el 1739 i el 1770. La portada del frontis, amb un relleu molt ingenu amb l'escena de sant Martí partint la seva capa amb un pobre, duu la data de 1825. L'alt campanar, octagonal amb arcs apuntats, s'aixecà el 1819.

destaquen les cases pairals de dues famílies que hi tingueren molta preeminència i que, en certs moments, foren antagòniques: Can Pou i Can Ric. Ambdues, al sector sud del Carrer Major, són edificis molt grans, amb elements del segle XVII i XVIII.

Llocs d´interès:

La Font Santa
Parròquia de St.Martí
El Castell de Jafre
La Creu de Terme
El Molí
El pou d'aigua calenta
El Pou de les Goiges
L'Illa d'Avall
La Creu del Padró
Masos i cases

II FIRA DE LA CERVESA ARTESANA I PRODUCTES DE LA TERRA 2009 en Jafre

Fira de la cerveza de Jafre

El santuari de la Fontsanta, dedicat a la Mare de Déu de Gràcia, consta de la capella, al centre, emmarcada per dos cossos laterals amb dependències i un atri davant la façana. El conjunt es cobreix amb una sola teulada de doble pendent. La capella, coberta amb volta de canó, té una capçalera poligonal reformada en part el 1880, quan també es construí una sagristia. La porta és adovellada i al seu costat hi ha una pica d'aigua beneita barroca, de jaspi, amb l'escut dels Pou. (ftes i fotos ver links de la ficha)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua